במסגרת תכנית משרד הבינוי והשיכון שאושרה היום, ייבנו בכפר קאסם כ-1,600 יחידות דיור בשטח של 350 דונם בנוסף לבניית מוסדות ציבור, פארקים, ותשתיות תחבורתיות בשטח של 60,000 מ”ר
במסגרת הסכם פיתוח כוללני שנחתם בין משרד הבינוי והשיכון לעיריית כפר קאסם ובהמשך להחלטת ממשלה 922 ״עידוד בניה רוויה במגזר ערבי״, יזם משרד הבינוי והשיכון תכנון שכונת מגורים באזור הצפוני של העיר, תכנית מתחמים 6-7 המתבססת על תכנית המתאר של העיר.
תכנית מתחמים 6-7 ממוקמת באזור הצפון מערבי של כפר קאסם, התכנית מתאפיינת בטופוגרפיה תלולה המהווה רקמת פיתוח צמודה לבניה קיימת. במסגרת התכנית תוכננו 1626 יח״ד אשר כמחציתם על קרקע של המדינה.
השכונה החדשה תיבנה בתמהיל רחב של מגורים אשר יאפשר פיתוח משמעותי לאזור, בדגש לבניה רוויה שתהווה כמחצית מיח״ד המתוכננות בשכונה כ-800 יח״ד. יצוין כי יח”ד שיבנו על קרקעת המדינה (מחצית מהתכנית כולה), ישווקו במסגרת תכנית ‘מחיר למשתכן’ לאחר שהנושא סוכם בין משרד הבינוי והשיכון לעיריית כפר קאסם.
כמו כן, כחלק מתפיסה תכנון עירונית שמוביל משרד הבינוי והשיכון בשנים האחרונות תוכננו במסגרת התכנית שטחי מסחר ותעסוקה בהיקף 60,000 מ״ר, בהם ייבנו בין היתר מגוון מוסדות ציבור, פארק עירוני ותשתיות תחבורתיות, אלו יתנו מענה לתושבי השכונה החדשה.
בנוסף, וכחלק ממכלול התכנון, הוכן במשרד הבינוי והשיכון נספח סביבתי מורחב לטיפול בנחל, פינוי אתר פסולת ושיקום הוואדי לרבות מיזעור השפעות אזור התעשייה באזור המערבי.
הנספח מציע רחוב בו חזית מסחרית שייצר דופן חדשה מערבית ליישוב. לפי תכנית זאת אזורי המסחר ישולבו עם מגורים על מנת להגביר את תחושת העירוניות במקום, כך שהשכונה תתפקד גם כחוליה מחברת לאזור התעשייה המתפתח ממערב בשימושים מסחריים.
שר הבינוי והשיכון, אלוף (במיל’) יואב גלנט: “אנו פועלים יחד עם ההנהגה ביישובי המגזר הערבי בשיתוף פעולה הדוק. שגשוג המגזר הערבי הוא אינטרס של החברה הישראלית כולה. הקמת שכונה חדשה בכפר קאסם הוא המשך להסכם הפיתוח שחתמנו עם העירייה לפני כשנתיים והוא מצטרף לשורה של פתרונות דיור שמגבש משרד הבינוי והשיכון עבור כלל האוכלוסיות והמגזרים בישראל. התהליך יקל על מצוקת הדיור של המגזר ביישוביו. בעשרים השנים הקרובות מדינת ישראל תידרש למיליון דירות, 200 אלף מתוכן עבור המגזר הערבי, ועל כן אנחנו מגבשים פתרונות ארוכי טווח, שיאפשרו שיפור תנאי דיור משמעותי, על ידי הגדלת מספר יחידות הדיור, תכנון בנייה רוויה ופיתוח מוסדות ציבור חדשים, בהתאם לצורכי היישוב.״