בעוד אנו עדים לרפורמות וקוראים תיגר על חקיקה ותקינה שאינה מיושמת כבר למעלה מעשור באופן שיבטיח את בלימת התאוצה במחירי הנדל”ן, הנני סבורה לנכון כי נכונה לנו השפעה שונה וייחודית של התנהלות דור ה-z. יותר ויותר צעירים חדורי מוטיבציה להשקעה בנדלן נוכח שינוי דפוסי חיים ואורח חיים מזה שהיה מקובל בדור הנוכחי ובקודם לו.
שוק התעסוקה, בכלל זה אנשי הייטק, אנשי תעשייה, טכנולגיה, פיתוח וקידמה יהיה רווי בדור צעיר ומוכשר אשר יזניק את כלכלת המדינה ובתוך כך את שוק הדיור. גיל הנישואין הממוצע מתקדם וחוצה את ה30 פלוס. הצעירים מושקעים בעתידם המקצועי והכלכלי. אני רואה מגמה של כניסת יותר ויותר משקיעים בקרב הדור הצעיר, אשר הכנסתו והונו גבוהים בעשרות אחוזים מאלו שהכרנו עד כה, תופעה מעניינת המגדילה את רמת הביקושים בעיקר להשקעות נדלן.
אב טיפוס של צעירים כיום מנחיל דרך להצלחה מטאורית בכל אספקט ובכלל זה יצירת הון עצמי ורעב לשגשוג כלכלי ע”פ הקמת משפחה וריצוי ההורים והדור הקודם. תופעה זו בהחלט מאפשרת לייחד סכומי כסף משמעותיים לטובת השקעות נדלן. זוהי ראיה פסיכולוגית רחבת היקף המושפעת משינויי אורח חיים בדורות.
תופעה גורפת בעלת השראה בינ”ל- מעבר חד למיזזמי עירובי שימושים וראייה אורבנית שונה בתכלית,בה גרים בכפיפה אחת עסקים, מגורים ומסחר- תופעה אשר תבוא לידי ביטוי בעוד פחות מעשור גם בפריפריה. ויתור על אמצעי תחבורה מזיקי ריכות סביבה, לטובת מעבר למגורים שמייתרים את הצורך ומצמצמים זמני הגעה, כמו גם חניות. גידול של מקצועות חופשיים ומעבר לעבודה במקום שהוא גם בית/דירה וייתור הצורך בשניהם. אנשים יוותרו על רכישת/ שכירת משרד ויעדיפו להשקיע בנכס המאפשר את עירוב השימושים הזה.