תואר במשפטים נחשב לאחד התארים הפופולריים והמבוקשים ביותר בישראל, ניתן ללמוד משפטים במגוון מכללות ואוניברסיטאות ברחבי הארץ, אך תנאי הקבלה משתנים בין מוסדות האקדמיה לכן חשוב לבדוק זאת מראש ולפעול בהתאם.
מדי שנה מתחילים אלפי סטודנטים את הלימודים שלהם לתואר ראשון במשפטים, במטרה לעסוק בתחום בהמשך, וליהנות מקריירה מאתגרת ומתגמלת. כדי להגשים את החלום ולזכות בתואר היוקרתי והמבוקש, יש צעד חשוב שעליכם לעשות מראש והוא לברר מהם תנאי הקבלה שעליכם לעמוד בהם. ראוי לציין כי תנאי הקבלה ללימודי משפטים ידועים כיחסית גבוהים, בעיקר בגלל הביקוש הרב בקרב צעירים ללימודי משפטים.
לימודי משפטים – תנאי קבלה
כאמור, רגע לפני שאתם ממהרים להירשם לתואר ראשון במשפטים חשוב לבדוק היטב מהם תנאי הקבלה. באופן כללי במסלול לימודי משפטים תנאי קבלה מבוססים על:
- תעודת בגרות מלאה בציון משוקלל של לפחות 90.
- ציון 70 ומעלה בבגרות באנגלית ברמה של לפחות 4 יחידות לימוד.
- ציון פסיכומטרי תקף, הדרישה משתנה בין מוסדות הלימוד, לרוב יש להציג ציון פסיכומטרי גבוה מ-580 וכך ניתן לקבל פטור ממבחן התאמה.
- ציון 85 ומעלה במבחן אמיר”ם.
כדאי לדעת כי תנאי הקבלה לתואר ראשון במשפטים באוניברסיטאות הם בדרך כלל מחמירים וקשים יותר, חלק מהאוניברסיטאות דורשות ציון פסיכומטרי מעל 700. לכן, האפשרות העומדת בפני צעירים המעוניינים ללמוד משפטים היא להירשם לאחת המכללות, מאחר ותנאי הקבלה במכללות יותר נוחים, ויש מקרים בהם ניתן לקבל אישור ללימודים גם ללא ציון פסיכומטרי.
אגב, יש אפשרות להתקבל למסלול הלימודים לתואר ראשון במשפטים גם אם לא עומדים בכל תנאי הקבלה, במקרים אלו יש להגיש בקשה מיוחדת לוועדת הקבלה במוסד בלימודים. לאחר דיון ראשוני בוועדת הקבלה המועמד יוזמן לריאיון אישי ובהתאם לצורך ולדרישה עליו לעבור מבחן התאמה.
בנוסף, ישנה אפשרות להתקבל למסלול הלימודים היוקרתי והמבוקש אם יש לכם תואר אקדמי מוכר שרכשתם במכללה או באוניברסיטה בארץ או בחו”ל, כל עוד מוסד הלימודים מוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה. במקרה של תואר אקדמי מחו”ל התעודה חייבת להיות קבילה בישראל ויש להשיג אישור ממשרד החינוך, לאחר תרגום מקצועי של התעודה ואישור על ידי נוטריון.
תנאי קבלה למועמדים מעל גיל 30
מעבר לתנאי הקבלה הרגילים למועמדים המעוניינים לרכוש תואר ראשון במשפטים, יש אפשרות להירשם למסלול לימודי משפטים לתואר ראשון לבני 30 ומעלה. תנאי הקבלה לבני 30 פלוס שונים במעט, על המועמדים ללמוד במכינה אקדמית המיועדת לבני 30 ומעלה, וכדי להתקבל ללימודים לתואר, עליהם להשיג ציון 60 ומעלה בכל אחד מהקורסים הנלמדים במכינה האקדמית ולקבל ציון ממוצע של 80 ומעלה.
לסיכום, לכל מסלול לימודי משפטים תנאי קבלה מעט שונים, הדרישות במכללות לרוב נמוכות יותר ומאפשרות למועמדים רבים לרכוש את התואר היוקרתי במשפטים, לעסוק בעריכת דין או בתחום רלוונטי אחר, וליהנות מלימודים במוסד אקדמי ידוע ומוכר.