השנה האחרונה הייתה שנה קשה, על כך כולם יסכימו. מגפת הקורונה יצרה תנאים כמעט בלתי אפשריים לחיים נורמליים, והמגבלות הקשות הכריחו עסקים רבים לסגור את שעריהם ללקוחות לתקופה ארוכה. אחד הדברים הקשים ביותר בתקופה הזו הייתה העובדה שלא היה ניתן לצאת לבלות, ליצור לעצמנו זמן מוגבל בו אפשר לשכוח מהמצב הלא הפשוט.
בימים אלו ישראל מתחיל לצאת אט אט חזרה אל שגרה. חלק מהותי מהשגרה הזאת הוא שגרת הבילויים: לפגוש חברים, להנות משתייה והאווירה של בר. בעלי ברים עומדים בפני דילמה: כיצד נמשוך מבלים אל הבר שלנו במסגרת תקציב פחותה מאשר בשנים עברו, בעקבות השנה הבעייתית? חדשות נדל״ן פירטו עבורכם את מירב הטיפים.
יצירת אווירה חברתית
חשוב לזכור, שבימים אלו אנשים משתוקקים לצאת ולבלות, אחרי זמן ארוך בו לא יכלו לעשות זאת. על מנת להזכיר למבלים את השמחה שביציאה עם חברים. מפגש אנושי היה מצרך נדיר בשנה האחרונה, ובעקבות זאת שווה לעצב את הבר כך שיאפשר ישיבה של קבוצות גדולות. ריהוט בר כמו שולחנות רחבים וכיסאות מרווחים יותר, כמו כסאות בר פלסטיק, אינו יקר, ויאפשר ליצור אווירה חברתית יותר בבר, שתזמין מבלים להגיע בקבוצות גדולות יחסית.
אירועים מיוחדים וערבי קונספט
גם אם לפני תקופת הקורונה הבר לא היה מוקד של אירועים או ערבים מיוחדים, שווה לשקול זאת בתקופה הנוכחית. לאחר תקופה ממושכת בה כל דבר שהיה נראה לנו כמובן מאליו נלקח מאיתנו, המבלים ישמחו להיזכר בכל האפשרויות המגוונות שערב בבר מביא איתו. ערבים המוקדשים למוזיקה ספציפית (מוזיקה שחורה, ישראלית נוסטלגית, לטינית וכדומה), תחרויות ספורט חבריות, סוגי שתייה מיוחדים בערבים מסוימים, כל אלה לא דורשים הוצאה כספית גדולה ויכולים להפוך את הבר שלכם למוקד משיכה למבלים. ההוצאה על תפאורה בסיסית שתשרה על הבר אווירה מיוחדת אינה גדולה במיוחד, והיא משתלמת מאוד אם נזכור לשווק את הערב במקומות הרלוונטיים.
שיווק
חשוב לזכור שהרבה אנשים בתקופה זו משנים את הרגלי הבילוי שלהם. אחרי שנה ללא ברים, גם מבלים שהיה להם בר קבוע לפני הקורונה פתוחים לנסות מקומות חדשים, בנוסף ליצר ההרפתקנות של כל המבלים שהתגבר בעקבות המשבר. חשוב לזכור לשווק את הבר ברשתות החברתיות וליצור את האירועים והאווירה שאפשר למתג בצורה אפקטיבית לאחר מכן.
מגבלות התו הירוק
גם אם זה לפעמים מרגיש כך, הקורונה עדיין לא נגמרה. חשוב ליצור בבר חלל שניתן לשמור בו על מגבלות התו הירוק, גם עבור המבלים, שירגישו יותר בטוחים להגיע למקום, וגם על מנת שלא לקבל דוחות מיותרים אחרי שנה כלכלית קשה. נסו לרווח את איזורי הישיבה בבר על מנת ליצור ריחוק מסוים בין המבלים. ריחוק זה לא אומר בהכרח אווירה קרה ומנוכרת- חלל מרווח הוא נעים יותר לישיבה ולבילוי. נסו לבחור ריהוט שיאפשר יצירה של אזורי ישיבה נפרדים זה מזה, וגם יכניס לבר אווירה קלילה ומשוחררת. הקפידו לבדוק תעודות מתחסן בכניסה לבר- אי הקפדה על כך יכול לגרור קנסות כבדים, וגם לתת תחושה שהבר מזלזל בבריאות הלקוחות שלו. הפכו את ההקפדה הזאת למקור גאווה עבור הבר – אצלנו הביטחון של הלקוחות מעל הכל.
התקופה הקרובה מזמנת לנו אפשרויות חדשות ומרגשות לתרבות הבילויים בישראל, ועם קצת מחשה היא יכולה להיות נקודת שיא של הבר שלכם.