תכנון פרויקט עיבוי ביתי מצריך מחקר, תכנון, יצירתיות, ידע וריכוז גבוה של סבלנות. בזמן שבעלי בית אחרים שוכרים מעצבים, אחרים מעדיפים את גישת ה ״עשה זאת בעצמך״. כך או כך, יש הרבה דברים שרצוי לקחת בחשבון במהלך התהליך, במיוחד כשמתכננים מטבחי חוץ. מטבחי חוץ מגדילים באופן משמעותי את הערך של הבית והם מעולים לאירוח. הם מציעים שטח גדול לאירוח, מספקים איזור אחסון גדול, ואת ההזדמנות להיות הרפתקנים במיוחד בבישולים.
להלן הנקודות העיקריות שרצוי לשקול במהלך תכנון מטבח חוץ:
- תקציב – מאוד חשוב לקבוע תקציב שאפשר לעמוד בו, ולדבוק בו. אם לא נצמדים לתקציב שנוסח, קל מאוד לאבד את הכיוון. שרטטו קו תקציב לכל אלמנט במטבח: ארונות, דלפקים, כיסאות, תאורה וכדומה.
- מיקום – תחשבו טוב על האקלים ועל הסביבה שבה הבית ממוקם. שניהם יספקו השפעה משמעותית על העיצוב, החומרים ועל כמות הימים בעונה שתוכלו להשתמש במטבח, בהתאם לאקלים.
- הושבה – מטבח חוץ לעולם לא יהיה שלם, בלי איזור שאפשר ליהנות מתוצריו ולארח משפחה וחברים קרובים. מאוד פופולרי כיום לארח במושבים נמוכים יחסית, באיזור מטבח חוץ. מומלץ לשקול איזור הושבה גדול וקרוב לקרקע.
- בר – בין אם תבחרו בבר שהוא לגמרי לבדו, ובין אם תבחרו בבר צמוד למטבח מאובזר לגמרי, ההכנות לקראת הבר מחייבות אמצעים רבים כמו כיור מתאים, מקרר יינות, איזור לכלי זכוכית, מכונת קרח וכדומה
- חומר – יש לבחור בחומרי גלם עמידים לתנאים חיצוניים כמו גשם ושמש.
מומלץ להתייעץ עם היצרן במהלך התכנון.
כותב המאמר: דודי סווינדי מנכל ובעלים חברת שאולי גרילס, אתר הבית שלנו בכתובת: https://www.gazz.co.il