בקשת צו ירושה – מלווים אותך לאורך כל הדרך
אדם שנפטר, ולא השאיר אחריו צוואה, או שהשאיר אחריו צוואה שאינה כוללת את כל רכושו, החלק עליו לא קיימת צוואה נדרש בהוצאת צו ירושה כדי לממש את עזבון המנוח ולחלקו בין היורשים החוקיים. כאשר קיימת צוואה שהשאיר אחריו המנוח יש להגיש בקשה שונה הנקראת בקשה לצו קיום צוואה. כאשר המנוח השאיר צוואה הכוללת חלק מרכושו, לגבי החלק עליו השאיר צוואה תוגש בקשה לצו קיום צוואה ולגבי החלק שלא השאיר לגביו צוואה תוגש בקשה לצו ירושה.
צו ירושה מוגש על ידי כל מי שיש לו עניין בעזבון המנוח, לרבות אחד מן היורשים, בא כוחו של אחד מהיורשים או כל בעל עניין אחר ככל שלא קיימים יורשים.
הבקשה מוגשת לרשם לענייני ירושה ללשכה הנמצאת במחוז מגוריו של המנוח לחילופין ניתן להגיש בקשה זו לאחד מבתי הדין הרבניים.
הגשת בקשה לצו ירושה בצורה מקוונת
ניתן להגיש בקשה לצו ירושה באופן רגיל או באופן מקוון. הגשת בקשה לצו ירושה באופן מקוון תתאפשר במקרה בו היא מוגשת על ידי בן/ בת זוגו של המנוח, על ידי צאצאיו , על ידי הוריו ככל ולא קיימים בן/ בת זוג או צאצאים.
הגשת בקשה באופן מקוון מקנה הנחה של 15% בתשלום אגרת פתיחת בקשה לצו ירושה.
כאשר הפניה של בן/ בת זוג, צאצאים און הורי המנוח המיוצגת על ידי עו”ד ירושה ניתן להגיש רק באופן מקוון.
מסמכים מצורפים לבקשה לצו ירושה:
ת”ז של המנוח (במידה ולא היה לו ת”ז ישראלית יש לצרף תעודת פטירה)
תעודת פטירה של יורש/ים ככל שקיימים כאלה
אישור על כך שמגיש הבקשה יידע את היורשים בהגשת בקשתו לצו ירושה
תצהיר הסתלקות של יורשים המעוניינים לוותר על חלקם בעיזבון ככל שקיימים
יפוי כח כאשר הפניה מיוצגת על ידי עורך דין ירושה
טיפול בבקשה לצו ירושה
לשכת רשם הירושות תעביר את עותק הבקשה לאפוטרופוס הכללי תוך 45 יום במקביל יפרסם משרד הרשם לענייני ירושה הודעה על הגשת הבקשה בעיתונות היומית כדי לאפשר הגשת התנגדות של בעלי עניין בעיזבון לצו הירושה. הזמן הממוצע בין הגשת הבקשה לצו ירושה עד לקבלת צו ירושה הוא בממוצע חודשיים, ככל שהוגש באופן תקין ,לא עלו התנגדויות ולא נדרשו התערבויות של גורמים נוספים.