פרגולה היא מבנה אשר יכול לעמוד בפני עצמו, להיות מחוברת לקיר החיצוני והיא יכולה להיבנות במרפסת ובבית פרטי. רבים מבין הישראלים חולמים על פרגולה ובצדק, זו דרך יעילה להפוך את המרחב החיצוני ליעיל הרבה יותר וכל זאת תוך כדי שיפור האסתטיקה.
לפרגולה יש יתרונות רבים ובהם יצירת אזור מוצל, הגנה על הבית מפני השמש החמה ועיצוב הבית והחצר. לכן השאלה האם יש צורך אישור מהנדס או עירייה להקמת פרגולה היא אחת השאלות הנפוצות בנושא. במטרה לענות על השאלה ולעשות סדר בנושא אחת ולתמיד נפגשנו עם חברת אביב פרגולות. החברה מתמחה בתחום הקמת הפרגולות מזה שנים והיא מלווה את הלקוחות מהתכנון ועד לביצוע יוצא דופן שמאפשר להם ליהנות ממתחם מוגן לאורך שנים. למעבר לאתר לטיפים וקטלוג פרגולות >> https://aviv-pergola.co.il/
אישורים להקמת פרגולה – הרבה פחות מסובך מכפי שחשבנו
נתחיל מהחדשות הטובות ביותר והן שבכל הנוגע לבירוקרטיה, היא הרבה פחות מאיימת מכפי שרבים חושבים או לפחות אנחנו יכולים להגיד שברוב המקרים זה המצב. חשוב לדעת כי ישנן פרגולות שונות כשחלקן נבנות על מרפסות וחלקן על הקרקע. חלק מהפרגולות קטנות יחסית וחלקן רחבות מאד ולכן חשוב להבין כי מקרה אחד לא יהיה דומה לאחר.
חוק הפרגולות משנת 2014 אשר עבר תיקון בשנת 2021 קובע כי אין צורך בהיתר בנייה כדי לבנות פרגולה וזאת בתנאי שהיא עומדת בתנאים הבאים:
- גודל הפרגולה אינו עולה על 50 מ״ר ובנוסף התנאי הוא שהפרגולה לא תעלה בגודלה על יותר מאשר רבע מהשטח הפנוי של החצר.
- הפרגולה צריכה להיות חדירה לא אטומה. אם ישנו גורם כלשהו אשר הופך את הפרגולה למרחב מגורים אז יש צורך באישור מקדים מהעירייה.
- החומר שישמש לבניית הפרגולה חייב להיות חומר קל כשהוא יכול להיות עץ או אלומיניום אך לא יכול להיות בטון ובלוקים.
- הפרגולה תהיה על עמודים או תלויה ולא יהיו לה קירות צדדיים אשר עשויים להפוך אותה לחדר נוסף שמשמש למגורים.
רוב הפרגולות עומדות בתנאים הללו ולכן אין כל צורך לבצע הליך של הוצאת היתר בנייה. אם הפרגולה חורגת מאלה יש להגיש בקשה לפני תחילת העבודה כאשר החברה המתכננת והמבצעת תוכל להנחות האם יש צורך בתהליך זה או לא.
בנוסף לנושא של היתר בניה יש לבחון את הצורך באישור מהנדס כאשר תפקידו הוא לוודא כי הפרגולה תהיה יציבה והמבנה יהיה בטיחותי.
הפרגולה היא מבנה הנדסי – אלו האישורים הנדרשים
הפרגולה היא מבנה הנדסי אשר אמנם מתוכננת להגן עלינו מפני החום וליצור מרחב נעים אך היא חייבת גם להיות בטוחה לשוהים תחתה. לכן גם אם אין כל צורך בהיתר מיוחד מהעירייה יש לוודא כי מדובר במבנה יציב מבחינה הנדסית. ישנם מספר מרכיבים אשר יש להתייחס אליהם בשלב תכנון ובניית הפרגולה ובתוך כך הגודל שלה, היציבות, התמיכה שמאפשרת לה להישאר יציבה ובמיוחד במרפסות ישנה משמעות למשקל שלה.
כל פרגולה דורשת אישור יציבות ממהנדס כאשר יש לפנות לקונסטרוקטור עוד לפני ההקמה שלה. הקונסטרוקטוק הוא מהנדס המתמחה ביציבות מבנים והוא יגיע לשטח, יבחן את המקום ויבין מה התכנון מבחינת הבנייה וייתן המלצות לבנייה בטוחה. הוא יוכל לקבוע מה יהיה הגודל של הפרגולה, כיצד היא תעוגן, הקירוי המועדף מבחינת העומס והחומרים בהם ניתן להשתמש. הוא יתחשב בכל הקשור ליציבות של הפרגולה ושל המבנה ובמקרה של מרפסות יוודא כי המשקל של הפרגולה לא יפגע במבנה עצמו.
בהתאם להמלצות תתוכנן ותיבנה הפרגולה כשהתפקיד של הקונסטרוקטור הוא להגיע בסיום העבודה ולוודא כי הפרגולה נבנתה בהתאם להוראות שהוא קבע. לאחר ביצוע הבדיקה הקונסטרוקטור יוציא אישור ליציבות הפרגולה ואיתו יש להגיע לרשות המקומית תוך 45 יום כדי לאשר את העבודה. יש לציין כי במקרה שהפרגולה נבנתה ללא אישור מוקדם יתכן מאד שתהיה דרישה מהרשות המקומית להוציא אותו בהקדם וגם אז אפשר לפנות לקונסטרוקטור שיבצע בדיקה במקום.
נקודה שיש להביא בחשבון היא מקרה בו לא יינתן אישור לאחר בניית הפרגולה. במקרה זה יהיה צורך לבצע תיקון וחיזוק בהתאם להוראות של איש המקצוע. חשוב לזכור כי פרגולה היא מבנה שחייב להיות חזק ויציב ולכן אם ניתנו הערות רצוי יש להתייחס אליהן וליישם את ההוראות וזאת כדי ליצור אזור בילוי בטוח לשימוש. ברגע שיושמו השינויים ניתן לקבל אישור הנדסי.