קיצוץ, חיתוך, לישה והכנת סנדוויצ’ים לילדים הם פעולות נפוצות מאוד בכל מטבח טיפוסי. ולכן חלק בלתי נפרד ממטבח באשר הוא הינו משטח העבודה. אנחנו לא מדברים על קרש החיתוך שאותו ניתן לקנות ולהחליף בכל רגע נתון, אלא על השיש ומשטחי העבודה עצמם שיש להם חשיבות רבה שלא תמיד שמים לב אליה בשלב התכנון והעיצוב. על משטחי העבודה של מטבחים אנו נוטים גם פעמים רבות לייבש את הכלים, להניח את שקיות הקניות ועוד.
תכנון ומבנה
ההמלצה עבור מטבח ממוצע היא שהוא יכיל שני אזורים נפרדים של משטחי עבודה. קשה מאוד עבור משפחה עם כמה נפשות לחיות בשלום במטבחים עם משטח עבודה אחד. לרוב מטבחים שהם לא קטנים מאוד כוללים שני משטחי עבודה. כיום ניתן גם לשלב משטחי עבודה ב’אי’ של מטבח – מה שמייצר משטח עבודה נוסף על משטחי העבודה ההיקפים.
איכות
וכאן אנו מגיעים לנקודה החשובה והיא בחירה נכונה במשטחי עבודה שמתאימים לכם. משטח העבודה סופג לא מעט זעזועים במהלך השנים כמו למשל הנחה של סירים, חיתוך, מאסה של קרש חיתוך וסירים, ספיגה של ריחות ועוד. ולכן ככל שתשקיעו יותר במשטחי העבודה במטבח שלכם כך הם יחזיקו שנים ארוכות יותר ויהיה לכם נוח יותר. יש משטחי עבודה רגישים יותר לחום למשל, ויש משטחי עבודה קשים יותר למגע. ולכן חשוב מאוד לבצע את הבחירה הנכונה.
המגע
לא רק איכות המשטח אלא גם התחושה כאשר עובדים במטבח ובאים במגע עם משטחי העבודה. משטחים אשר עשויים מגרניט שהיא קשה הם קרים יחסית למגע, ואילו משטחי עץ משדרים מראה חם יותר, והם גם באמת בעלי טמפרטורה גבוהה יותר, ולכן המגע איתם הוא חם יותר.
משטחים ודלתות פנים
מלבד משטח העבודה במטבח שלכם, חשוב גם לבחור לפנים הבית דלתות פנים מתאימות. בחרו דלתות פנים שהם שימושיות ומשרתות את העיצוב הקיים בתווך הבית.