משפצים דירה או רוכשים דירה חדשה ורוצים לשדרג את המטבח? אחת הדרכים הטובות לעשות את זה היא באמצעות התקנת משטח שיש איכותי שמשלב בין נראות מעולה לשימושיות מקסימלית.
נשמע פשוט אך במציאות שבה יש כל כך הרבה סוגים של שיש, ההחלטה יכולה להיות מורכבת ולהוביל לטעויות שבמקרה הפחות גרוע יגרמו לכם לשלם מחירים יקרים ובמקרים הגרועים פשוט תתקעו עם שיש למטבח שלא עונה על הצרכים שלכם.
החשיבות של בחירת שיש למטבח
בשיפוץ או ברכישת דירה חדשה נראה כאילו כל החלטה הופכת להיות גורלית. מה תהיה החלוקה של הדירה, אילו תריסים להתקין ובאיזה צבע תהיה הרצפה הן שאלות שמבטאות חלק מהלבטים שאתם נאלצים להתמודד איתם. יחד עם זאת לבחירת שיש למטבח יש משקל גבוה עוד יותר משתי סיבות עיקריות.
הראשונה היא העובדה שהמטבח הפך להיות מרכז הבית וחשוב שהוא יראה הכי טוב שאפשר. אין ספק שמגיע לכם ליהנות משיש יפה אך זכרו שגם כל מי שנכנס לביתכם יראה את השיש כמעט באופן מידי.
השנייה היא העובדה ששיש למטבח הוא קודם כל משטח עבודה שצריך לשמש אתכם בהכנת מזון ולעתים קרובות מדובר בסביבה קשוחה למדי עם תנאי רטיבות, חום ושחיקה.
סוגי שיש שכדאי להכיר
יש הרבה מותגים של שיש למטבח אך למען הסדר הטוב וההבנה, כדאי לחלק אותם ל-3 קבוצות.
משטחי פורצלן
קבוצה ראשונה והנחשקת היא משטחי פורצלן שכוללים מגוון דגמים כמו איניפיניטי, דקטון, אטלס, למינם, נאוליט ואפילו חלק מדגמי אבן קיסר.
משטחי פורצלן נחשבים לאיכותיים במיוחד ולכאלה שמגלים עמידות גבוהה במיוחד לחום, לשריטות וללכלוך.
בפועל מה שזה אומר הוא שניתן להניח סירים חמים על משטחי פורצלן, לחתוך עליהם מזון באופן ישיר ומאחר שהם אטומים, הם אינם סופחים לכלוך וכתמים וניתן לנקות אותם בכל חומר ניקוי.
כאן מגיעה הסתייגות שמקורה בעובדה שלא כל משטחי הפורצלן זהים ולצד משטחים מאוד עמידים, יש כאלה שנחשבים לפחות עמידים. תוסיפו לזה את העובדה שישנם דגמי פורצלן שרגישים לשברים ותגיעו למסקנה שלא כל הנוצץ זהב, אחת כמה וכמה כשמדובר במשטחים יקרים כל כך.
משטחי קוורץ
משטחי קוורץ ניחנים במראה מאוד יפה ולמען האמת גם העמידות שלהם טובה מאוד אם כי קצת פחות ממשטח פורצלן איכותי.
בין משטחי הקוורץ שמשווקים בישראל ניתן למנות אבן קיסר, וסילסטון. שניהם טובים מאוד ומגיעים בשלל דגמים ומרקמים.
שיש טבעי
בניגוד לסוגים שהוזכרו עד כה, שיש טבעי הוא היחיד שבעצם עשוי משיש ונחצב מהאדמה.
יש כמה סוגים של שיש טבעי כשהנפוץ הוא גרניט. מדובר במשטח מעולה ועמיד מאוד אך לצד היתרונות מדובר גם באחד המשטחים היקרים ביותר.
איך לבחור את השיש המתאים למטבח שלכם?
כפי ששמתם לב, יש הרבה סוגים וחומרים שמרכיבים משטחים ושיש למטבחים ויש גם הבדלים גדולים בנראות, בעמידות ובמחיר, אז איך בוחרים את השיש הכי טוב למטבח שלכם?
התשובה היא שצריך להתאים אותו לצרכים ולתקציב שלכם.
ככלל, לא משנה איזה משטח אתם בוחרים, כדאי מאוד שהוא יהיה איכותי שהרי יכול להיות שלא משתלם לרכוש משטח פורצלן ברמה נמוכה וכבר עדיף להשקיע במשטח קוורץ איכותי שיכול לעלות אפילו פחות.
מעבר לכך אנו סבורים שכל המשטחים שהצגנו יכולים להיות מעולים למטבח הישראלי כשדגמי הפורצלן האיכותיים יכולים להציג יתרון מסוים בדמות עמידות מוגברת, מה שיכול לאפשר לכם להניח סירים חמים ישירות על המטבח, לנקות אותו בכל חומר ניקוי ואפילו לקצוץ עליו מזון, השאלה אם יש לכם את הסכום הדרוש לשם כך ואם באמת תרצו להשקיע אותו.