ההנחיות לבניית מבנים ציבוריים אשר נבנים בשנים האחרונות הן קפדניות מאד בתחומים רבים וביניהם גם בתחום כיבוי האש. החשש מפני דליקה אשר מתרחשת במהירות וגוררת אחריה נזקים רבים הן בגוף והן בנפש, יצרה תקנים מחמירים בנושא זה.
הנחיות של כיבוי אש
בעת תכנון כל מבנה מגורים ללא קשר למיקומו, לגודלו ולגובהו, כיבוי אש בוחנים את התוכניות ומעבירות הנחיות על פי תקני הבטיחות שנקבעו. במקומות ציבוריים כמו תיאטרון, בית קולנוע, או משרד ממשלתי יש נקודות שבהן יש בתוך המבנה אזרחים רבים ולכן אם חלילה תהיה שריפה היא תהיה בעלת השלכות חמורות.
זו הסיבה שמלכתחילה בכל מבנה ציבור מתקינים ציוד כיבוי אש חדש ומתקדם במיקומים ובכמות שדרשו אנשי כיבוי אש. בתקרות מתקינים ספרינקלרים אשר ישפריצו כמות גדולה של מים ובדרך זו יעניקו מענה ראשוני לשריפה ובמקרים רבים יכבו את מקור האש, או יפחיתו את עוצמתו. בנוסף לכך יותקנו ברחבי המקום גלאים אשר יחושו מיד אם יש עשן, או חשש להתפרצות של שריפה.
מערכת כיבוי וגילוי אש בכל מוסד ציבורי מחובר באופן ישיר למערך כיבוי האש ולכן במקרים מסוג זה הכבאים יוצאים במהירות למקום זה כדי לסייע בכיבוי השריפה.
מתן רישיונות להפעלת מבני ציבור
מערך כיבוי האש עוקב אחר מבני ציבור והמקום מקבל אישור הפעלה רק אם הותקנו בו כל המערכות הנדרשות והן פועלות באופן מסודר. במקרה שאחת מהפעולות לא בוצעה או כולן, מערך כיבוי האש לא יאשר את הפקת טופס 4 ולכן לא תהיה כל אפשרות להפעיל את המקום או לבטח אותו.
למידה משריפות אשר קרו בעבר
במבני ציבור יש חומרים דליקים רבים אשר עלולים להוביל לשריפה בסדרי גודל משמעותיים. זה מתחיל בשטיחים שנמצאים מקיר לקיר, ווילונות אשר תלויים מעל החלונות, שטיחים, רהיטים ועוד.
כתב הכמויות בבנייה
המתכננים, המהנדסים והאדריכלים עובדים על פי הנהלים החדשים ולכן בכתב הכמויות של כל מבנה ציבור חדש יש דרישה להתקנת מערכות כיבוי. בהתאם לרמת המסוכנות, הדרישה היא לסוג מסוים של אמצעי כיבוי ולאופציה ספציפית של קירות גבס שהן עמידות במצבים של שריפות. בדרך זו יוצרים הגנה מקסימלית הן על המבנה ובעיקר על הציבור.
אחת לשנה מתבצעת על ידי הקבלן המקצועי בדיקה של כל מערכות כיבוי וגילו אש, כדי לוודא שהן תקינות ועומדות בדרישות ובתקנים המחמירים.