צילום: גילה אזולאי
השבחה ועיצוב: מירב גולן
בעלי נכסים שנערכים למכירה או השכרה חושבים על השבחת הנכס. מונחים כמו מייקאובר: שיפוץ, עיצוב ושדרוג או המנוח החדש הום סטייג’ינג – קוסמטיקה עיצובית לבית. הם משקיעים בצביעה, ריהוט ואבזור והכל נראה מצוחצח ובוהק, ואז הם עלולים לעשות טעות ולצלם את הדירה/בית בטלפון לצורך הפרסום. טעות נפוצה זאת, פוגעת באיכות הצילום ולמראית עין אף בערך הנכס ויכולה למנוע מהשוכרים/רוכשים הפוטנציאלים להגיע ולראות ובכך לעכב את המכירה/השכרה. יוצא מכך, שהחיסכון לכאורה בתשלום לצלם/ת עולה בימים בהם הדירה עומדת ריקה.
אז אין ספק שהדבר הנכון לעשות הוא לצלם את הנכס בצורה מקצועית. הצלמת גילה אזולאי בשיתוף חדשות נדל״ן הכינה לכם כמה כללי אצבע, שיעזרו לכם להבין מהו צילום מקצועי.
זוויות:
זוויות הצילום ייבחרו בהתאם למיקום החלונות של החלל. כל המרחב בו נמצא הריהוט יוביל את האור המגיע מהם, כי לתאורת יום יש השפעה טובה על בריאות, על מצב רוח טוב ועל אנרגיות הבית ואנרגיות יושבי הבית.
סידור הבית:
הדירה צריכה להיות מצוחצחת ומסודרת, וחשוב שהיא לא תהיה עמוסה באביזרים מיותרים ולא רלוונטיים, כי אז הצילום נראה פחות טוב. בית נקי עם נגיעות של אופי, מצטלם יותר טוב ונמכר טוב יותר.
תאורת הבית:
התאורה הנכונה לצילום היא בדרך כלל תאורת לדים או תאורה חמה, אבל אם אין בבית תאורה כזו, עדיף לנסות כשהנורות כבויות, כי תאורה בעלת אור לבן לא מחמיאה לצילום ולפעמים גם הורסת. עדיף לצלם כשהתאורה הזו כבויה ולהאיר בצורה אחרת, שימו לב בתמונה הבאה, אור המטבח כבוי ורק התאורה החמה דולקת.
אז רגע לפני שאתם מתחילים לצלם עם הסלולר שלכם, חישבו פעמיים על המטרה שלכם.