בכדי לקבל תשובה לשאלה זו יהיה עלינו להבין תחילה מה בדיוק מכסה ביטוח צד ג.
ביטוח זה למעשה מעניק לנו כיסוי במקרים לא נעימים בהם גרמנו נזק לרכושו או לרכבו של אדם אחר תוך כדי השימוש ברכבנו. ישנם מקרים רבים בהם נרכש רכב חדש ונרכש עבורו ביטוח מקיף אשר כולל בתוכו מרכיבי כיסוי רבים אשר קיימים גם בביטוח צד ג‘. למרות זאת כדאי לבדוק לעומק את הכיסויים המוצעים מפני שלא בכל המקרים אכן משתלם לרכוש ביטוח מסוג זה. להלן מעט מידע כללי אשר ישפוך מעט אור על השאלה מתי מומלץ להסתפק בביטוח החובה, אשר אנו מחויבים לרכוש על פי חוק ומתי מומלץ לרכוש ביטוח צד שלישי. כמו כן ננסה להבין אילו הרחבות ניתן יהיה להוסיף לביטוח זה.
באילו מקרים מומלץ לרכוש ביטוח צד ג’ בלבד?
חשוב להבין שעלויותיו של הביטוח המקיף יקרות יותר מעלויות פוליסת ביטוח ג’. במידה והמבוטח יהיה מעוניין לחסוך ככל שניתן בעלויות הביטוח והרכב המדובר אינו רכב חדש או יקר, יוכל אותו אדם לבטח את רכבו בביטוח צד שלישי בלבד ללא ביטוח מקיף.
בכדי להבהיר נקודה זו ניתן להשתמש בדוגמה זו: במידה וקיים ברשותנו רכב ישן משנת 99 ועלותו לא עולה על ששת אלפים שקלים, עלותו של הביטוח המקיף עבור רכב זה יכולה להגיע לכמה אלפי שקלים בשנה, כך שהביטוח המקיף עבור רכב מסוג זה אינה משתלמת בשום דרך עבור המבוטח. אגב, רוב חברות הביטוח אינן מבטחות בביטוח מקיף רכבים משנת ייצור 96 ומטה והן יציעו ללקוח מיוזמתן לרכוש ביטוח צד ג בלבד.
הרחבות עבור ביטוחי צד שלישי
הכיסוי אשר מעניק ביטוח צד ג הוא אינו רחב באופן יחסי, אך ניתן להוסיף לו מספר הרחבות בנוסף לכיסוי הבסיסי שהוא מעניק עבור פגיעה ברכושו של אדם אחר כתוצאה מהשימוש ברכבנו. חלק מההרחבות הקיימות בתחום הן:
- מתן הגנה משפטית במידה ונרצה להוכיח את חפותנו במקרים מסוימים.
- ביטוח לפריטים נוספים ברכב כגון: מערכת השמע ברכב או עבור שמשות הרכב לדוגמה.
- ביטול הצורך בתשלום ההשתתפות העצמית שלנו במקרה של תאונות דרכים.
- אופציה לקבלת רכב חלופי ושירותי גרירה
כמובן שכל הרחבה אשר נוסיף לביטוח שלנו תייקר את עלות הפוליסה שלנו, אך במקרים רבים ההרחבה משתלמת מאוד כאשר אנו באמת נהייה זקוקים לה.
ביטוח מקיף מעניק כיסוי גם לרכב שלנו
בעת רכישת ביטוח חייבים לצאת מנקודת הנחה שכל תרחיש יכול להיות אפשרי ולא להיפך. במידה ונרצה לרכוש ביטוח אשר יעניק לנו כיסוי רחב יותר אשר יגן גם עלינו וגם על רכבנו במקרים כגון: גניבה או נזקים אשר יכולים להיגרם במקרה של תאונת דרכים. הבדל משמעותי בין ביטוח צד ג לבין הביטוח המקיף הוא הכיסוי במקרים של גניבת הרכב. לכן במידה ומדובר ברכב חדש המקיף יהיה הביטוח המומלץ, אך במקרים בהם מדובר ברכב ישן שאינו שמור ופחות אטרקטיבי לגניבה, צד ג יספיק והיה ניתן לחסוך בעלות הנוספת הנדרשת במקרה של הביטוח המקיף.
איזה סיכון אנו לוקחים על עצמנו במידה ואנו לא מבטחים את הרכב בצד ג?
הסיכון המשמעותי שאנו לוקחים על עצמנו הוא במקרה ופגענו ברכב אחר או ברכושו של אדם אחר במהלך השימוש ברכב שלנו. במקרים אלו ביטוח החובה לא יספק לנו כיסוי, היות והוא מעניק כיסוי עבור נזקי גוף ונפש בלבד. ולכן במידה ופגענו עם רכבנו ברכושו של אדם אחר, יהיה עלינו לשאת בכל ההוצאות הכספיות אשר יהיו כרוכות בתיקון ויש לקחת בחשבון כי קיימים מקרים רבים בהם ההוצאות הכספיות יכולות להיות גבוהות מאוד, תארו לכם פגיעה ברכב יוקרה למשל, אשר עלות החלפים שלו יכולה להגיע לכמה אלפים טובים. במידה והנכם מבוטחים בביטוח צד שלישי אשר מעניק כיסוי במקרים אלו, יהיה עליכם לשאת בעלות ההשתתפות העצמית בלבד. חשוב לזכור שמטרתו של הביטוח היא בראש ובראשונה להעניק לנו שקט נפשי ולכן מומלץ לרכוש ביטוח כזה אשר יעניק לנו את הכיסוי המתאים במידת הצורך ויגן עלינו מפני הוצאות שלא נוכל לעמוד בהן במקרה ונזדקק לכיסוי נוסף מעבר לביטוח החובה.