ראש עיריית מודיעין ויו”ר מרכז השלטון המקומי , ייקח חלק בכנס “ישראל מתחדשת” שיתקיים בשבוע הבא, ולקראת הכנס, מתייחס לציפיות מתחום ההתחדשות העירונית בשנים הקרובות בארץ בכלל ובמודיעין בפרט.
בשלושת העשורים הבאים, צפויה העיר מודיעין להכפיל את מספר תושביה ולגדול עד ליותר מ־200 אלף איש. לפי מפת התוכנית האסטרטגית לשנת 2040, העיר תורחב באמצעות תוכניות בנייה שיאפשרו תוספת של כ־30 אלף דירות.
חיים ביבס, ראש עיריית מודיעין ויו”ר מרכז השלטון המקומי, נשאל מה צפוי בתחום ההתחדשות העירונית בחמש שנים הקרובות , וענה כי ,”התחום ימשיך להיות דומיננטי מאחר והוא מהווה פתרון להתחדשות במרכזי ערים בגוש דן. המגמה שעתידה וראויה להתקיים היא הסכמי גג עם הממשלה בתחום ביישובי הפריפריה. הסכמי הגג יהוו פתרון משמעותי וכולל לצורך התחדשות לא רק ברמת הבניין הבודד, אלא גם במתחמים שלמים ובשירותים הנלווים – חינוך, תשתיות ועוד. רק כך נוכל להיכנס במקומות בהם אין כדאיות כלכלית עבור יזמים אך יש צורך בחיזוק מבנים”.
ביבס, אשר עתיד לקחת חלק בכנס הנדל”ן השנתי “ישראל מתחדשת” שייערך בירושלים ביום שני הבא, ה 9 לספטמבר, ביוזמת ובהובלת אתר החדשות הארצי לנדל”ן והתחדשות עירונית – “מגדילים”, טוען כי ההצלחה הגדולה ביותר בתחום ההתחדשות העירונית הינה מענה מקיף תוך יישום מתחמי פינוי בינוי שלוקחים בחשבון שיקולים תכנוניים. מתחמים אלו יאפשרו למדינה התחדשות עירונית רחבה, המתחשבת בצרכים העירוניים ולא רק בבניין הבודד. רק מי שישכיל לתת פתרון מקיף יבטיח התחדשות אמיתית.
לצד ההצלחה, הוא מציין גם את הכישלון בתחום “העדר במדיניות התחדשות עירונית, במשך שנים. בהם יצרו היזמים מציאות בשטח בלי להתאימה לצרכי התושבים. כך, בניין שעבר תמ”א 38 בלב שכונה קימת, מביא תושבים נוספים שאין להם מספיק מקומות חניה, או תשתיות מספקות כדי להכיל את השינוי. בסופו של דבר, מדובר באנשים אשר גרים בפרויקטים אלו והם מצפים לקבל מהרשות את כל התנאים. בנוסף, אנו עדים לכך שהתוכנית, שבמקור יועדה לחיזוק מבנים כמעט ולא נותנת מענה ליישובים באזור השבר הסורי אפריקני ויש לתת לכך מענה”.