נוסחת תעריפי הארנונה במדינת ישראל מחושבת כך ששטחי המגורים יוצרים גירעון לקופת הרשות המקומית מכיוון שהם עולים לרשות הרבה מאוד כסף לעומת גובה הארנונה ואילו שטחי מסחר, משרדים ותעסוקה מכניסים לקופת הרשות המקומית ארנונה בתעריפים גבוהים מבלי שייאלצו להשקיע במערכות כמו בתי ספר, מוסדות ציבור ועוד.
מניתוח נתוני הלמ”ס על ידי ארגון מחוז דן עולה כי בני ברק מככבת במקום הראשון בישראל כעיר שבה שטח התחלות הבנייה למשרדים היה הגדול ביותר ביחס לשטחי המגורים שנבנו בה. על פי הנתונים, בבני ברק היחס עומד על 3.13 מ”ר מגורים על כל מ”ר שטחי משרדים. לשם השוואה, הממוצע הארצי עומד על 15 מ”ר מגורים על כל מ”ר משרדים.
אברהם להב, יו”ר ארגון קבלני מחוז דן “עיריית בני ברק מטפלת באוכלוסייה המתגוררת בצפיפות ומתפרנסת בדוחק רב ולכן העירייה הבינה שבמידה והיא תנצל את מיקומה בגוש דן, על גבול רמת גן ותפתח את אזור התעשייה העיר תשגשג מבחינה כלכלית. הקמת BBC (בני ברק ביזנס סנטר) שהקמתו אושרה בשנת 2011 הפכה לסוג של “באר גז טבעי” מבחינת העירייה. כלומר היא נהנית מהכנסות אדירות שמחזיקות את העיר ומאפשרות לרשות לתת שירותים נאותים לתושבים”.
במתחם BBC יש כיום מעל 350 אלף מ”ר בנויים, שרובם מרוכזים במגדלים כדוגמת בסר 2, בסר 3, בסר 4, ויטאואר, ויטה, קונקורד וצ’מפיון.
מהנתונים עולה עוד כי גבעתיים ממוקמת במקום ה-7 עם 5.89 מ”ר מגורים על כל מ”ר משרדים ורמת גן ממוקמת במקום העשירי עם 9.23 מ”ר על כל מ”ר משרדים. רוב שטחי המשרדים ברמת גן ממוקמים במתחם הבורסה שעובר בשנה האחרונה מתיחת פנים הכוללת הקמת מגדלי משרדים נוספים, שידרוג התשתיות, פעילות הפנאי והבילוי בשעות הערב ועוד.