למרות מצוקת הדיור בשנים האחרונות בישראל לא בונים דירות קטנות. מניתוח נתוני הלמ”ס שנערך על ידי אלדר שיווק עולה כי רק 2% מהבנייה בישראל הם של דירות קטנות בנות 2 חדרים.
על פי הנתונים, בשנת 2017 נבנו בישראל 788 דירות בנות 2 חדרים בלבד, ירידה לעומת שנת 2016 בה נבנו 898 דירות 2 חדרים ולשנת 2015 בה נבנו 851 דירות 2 חדרים.
ירושלים: 1620 דירות 2 חדרים בחמש שנים
בעיר ירושלים החלה בנייתן של 1620 דירות 2 חדרים בחמש השנים האחרונות והעיר מדורגת שנייה כעיר בה החלה בנייתן של דירות בנות 2 חדרים.
לדברי רוני כהן, מנכ”ל אלדר שיווק: “בישראל לא נבנות מספיק דירות קטנות לעומת הביקושים. בחינת הפילוח של מספר הנפשות במשקי הבית בישראל מעלה כי בשנת 2016 19% ממשקי הבית כללו נפש אחת, 24% ממשקי הבית כללו שתי נפשות, כלומר 43% ממשקי הבית בישראל כוללים עד 2 נפשות – רווקים ורווקות, גרושים וגרושות, אלמנים ואלמנות, משפחות חד הוריות ועוד. לאוכלוסיות אלו לא ניתן מענה במסגרת הבנייה החדשה בישראל”.
לדברי כהן “מרבית הדירות הקטנות בחמש השנים האחרונות נבנו בתל אביב ואחריה מדורגות בהתאמה: ירושלים, רמת גן, אשדוד, ראשון לציון , אשקלון, חיפה, רמלה, שורש ופתח תקווה. עם זאת העובדה שהדירות הקטנות נבנות בערים הגדולות אינה מהווה בשורה לאותן אוכלוסיות כי לרוב למרות שמדובר בדירות יחסית יקרות”.
רוני צברי הבעלים של חברת צברים מקימת פרויקט היובל, פרויקט התחדשות עירונית בקרית יובל בירושלים מציין כי “ירושלים היא עיר המורכבת מקבוצות שונות של רוכשים אליהם דירות 2 חדרים יכולות להיות רלוונטיות – קבוצה אחת היא הצעירים. בעיר יש הרבה מאוד סטודנטים שמחפשים להתגורר בדירה קטנה המתאימה לצרכיהם ולכן משקיעים רואים בכך הזדמנות טובה להשקעה. כמו כן גן מצמצמי דיור, שמכרו את הבית בפריפריה והחליטו לרכוש דירה בעיר, הם קהל היעד של דירות מסוג זה. הם כבר לא צריכים דירה גדולה, אלא חשובים להם יותר המיקום, איכות הבנייה, השירותים והמתקנים שהפרויקט מציע. קהל רוכשים נוסף שמתעניין בדירות הקטנות הוא תושבי חוץ או ישראלים אמידים, שרוצים שתהיה להם דירת נופש בעיר על קו החוף של תל אביב ויש להם את האפשרות לשלם על כך”.