מהו שמן וכיצד משתמשים בו? שמן הוא נוזל המורכב מחומצות שומן וגליצרין. זהו מרכיב חשוב בבישול ובמגוון תחומים אחרים.
ניתן להשתמש בשמן לטיגון, שמן לרכב, שמן לעבודות הבית ואפילו שמן למפיץ ריח.
חשיבותו של שמן בתהליך הבישול
סוג השמן המשמש לכל טכניקת בישול נתונה תלוי בטעם שאתה רוצה להשיג וביתרונות הבריאותיים שאתה מחפש.
אי אפשר להמעיט בחשיבות השמן בבישול. זהו המרכיב העיקרי שיכול להכין או לשבור מנה. ולמרות שלכל שמן יש את היתרונות והחסרונות שלו, ישנם שמנים שעדיף לטיגון מאחרים.
שמן אבוקדו הוא בחירה פופולרית לטיגון מכיוון שיש לו נקודת עשן גבוהה והוא גם מציע יתרונות בריאותיים למי שצורך אותו. שמן זית, לעומת זאת, הוא בחירה טובה אם אתם מחפשים לצמצם את כמות הקלוריות מכיוון שהוא מכיל יותר שומנים חד בלתי רוויים מאשר שמנים אחרים.
בישול עם שמנים במיקרוגל
מיקרוגל הוא הדרך הנוחה ביותר לבשל אוכל. זוהי דרך מהירה וקלה להכין ארוחה מבלי צורך להשתמש ביותר מדי שמן.
אחת הדרכים לבשל ביצים במיקרוגל באמצעות שמן היא על ידי הכנסת ביצה למיכל קטן והוספת מעט חמאה או שמן מעליה. לאחר מכן המיקרוגל יוגדר למשך 2-3 דקות בהתאם לעוצמת המיקרוגל שלך.
דרך נוספת לבשל ביצים במיקרוגל עם שמנים היא פיצוח ביצה לתוך קערה קטנה והוספת מעט חמאה או שמן מעליה. לאחר מכן הקערה תועבר למיקרוגל למשך 1-2 דקות בהתאם לעוצמת המיקרוגל שלך.
בישול עם שמנים בטיגון אוויר או בתנור הסעה
בישול עם שמנים בטיגון אוויר או בתנור הסעה הוא דרך מצוינת לקבל את הכלים שלך הרבה יותר בריאים.
ההבדל העיקרי בין שתי שיטות הבישול הללו הוא שתנור ההסעה מתבשל על ידי זרימת אוויר חם מסביב, בעוד הטיגון האוויר משתמש בגוף חימום חשמלי כדי לחמם שמן.
טיגון אוויר יכול להיעשות עם שמנים, אבל צריך לעשות אותו בטמפרטורות נמוכות יותר מאפייה בתנור.
המאמר נכתב בשיתוף עם חברת ארומהריי – חברה המתמחה ביבוא ואספקת מפיצי ריח חשמליים