תיווך הנדל”ן – איך זה עובד, מי יכול לעסוק בתחום, מה העלויות, ועוד
תיווך נדל”ן הוא סוג של שירות שניתן להסתדר בלעדיו, אך מהצד השני יש לו גם לא מעט יתרונות שבגינם כדאי להיעזר בו. אמנם מדובר בהשקעה כספית לא קטנה, אבל מהצד השני – שכירת שירותיו של מתווך נדל”ן תיתן לכם את התחושה שאתם לא לבד בתהליך, ושיש מישהו שיכול לעזור לכם. במדריך של חדשות נדל״ן שלפניכם נפרט את כל מה שכדאי לכם לדעת על תיווך נדל”ן – מאפיינים, עלויות ועוד.
מה תפקידו של מתווך נדל”ן?
מתווך נדל”ן הוא אדם שתפקידו לסייע לרוכשים למצוא נכס, ובמחיר המשתלם להם ביותר. המתווך נדרש להיות בעל ידע והסמכה רשמית בתחום, ולהיות בקיא בשוק הנדל”ן והשינויים שלו. בנוסף, המתווכים מחויבים להיות בעלי ידע נרחב אודות האזורים בהם נמכר הנדל”ן שהם מייצגים. עבודת המתווכים אמנם כרוכה בעלות כספית לא קטנה, אך בסופו של דבר – המתווך יכול לעזור לכם לחסוך בעלויות, וכשאתם נמצאים בתהליך עמוס בעלויות כבדות ונלוות (ביטוח משכנתא, תשלומי ריבית פריים, עמלות שונות, תהליך שמאות וכד’) ההשקעה רק תשתלם לכם.
מה נדרש ממי שמעוניין לעבוד כמתווך נדל”ן?
תיווך נדל”ן הוא מקצוע שלא כל אחד יכול לעסוק בו, שכן כאמור הינו מצריך ידע והסמכה רשמיים לצורך עיסוק בתחום הזה. אדם אשר מעוניין לעבוד בתור מתווך נדל”ן יידרש לעבור מבחן הסמכה, ולאחר מעבר המבחן יהיה עליו לפנות אל רשם המתווכים, לצורך רישומו בתור מתווך. רק מעבר וביצוע של כל התהליכים האלו, מאפשרים באופן רשמי לעסוק בתחום תיווך הנדל”ן.
כמה יכול לעלות שירות תיווך נדל”ן?
תמחור עבודתו של מתווך הנדל”ן אינו קבוע, והוא נובע בסופו של דבר משווי העסקה שנסגרה – חוק המתווכים במדינת ישראל קבע רף קבוע לדמי תיווך של 2% משווי המכירה, כאשר המתווך מקבל דמי תיווך גם מהצד של המוכר, וגם מהצד של הרוכש. ככל שמחירו של הנכס יהיה יותר גבוהה כך גם דמי התיווך יהיו יותר גבוהים, וברוב המקרים יהיה מדובר בעלויות של עשרות אלפי שקלים. אמנם מדובר בעלויות גבוהות במיוחד, אך בתור הרוכשים תמיד תהיה פתוחה בפניכם האופציה להתמקח על התמחור הסופי.
מה עוד חשוב לדעת?
חשוב לתת דגש על בחירת מתווך שיש לו את כל האישורים הנדרשים לעסוק בתחום, ועל אחת כמה וכמה שקיים רישום שלו אצל רשם המתווכים. מחובתו של המתווך להיות בשקיפות מלאה מול הרוכשים ולתת להם מידע חשוב על הדירה – מתווך שלא ייתן מידע נכון על הדירה יסכן את עצמו בקנס, ושלילית רישיון התיווך. מבחינת תשלום דמי תיווך – גם במקרים של עסקה שלבסוף מתבטלת, המתווך עדיין זכאי לקבל דמי תיווך.