קונטיינרים, אותם ״ארגזים״ מתכתיים גדולים שאנחנו רוצים בנמלים ובאתרי בניה, ידועים בעיקר ככלי להובלת סחורות ברחבי העולם, אך השימוש שלהם נרחב הרבה מעבר. לאחר שהקונטיינרים סיימו את השימוש המסורתי שלהם הם יכולים לקבל ״חיים חדשים״ כשבשנים האחרונות הם הפכו לחומר גלם מעניין וחדשני.
אותם קונטיינרים מלבניים יכולים להפוך מארגזי הובלה לבתים, משרדים, מבנים זמניים ואפילו חללי אירועים ייחודיים. שימוש חוזר מביא איתו יתרונות סביבתיים רבים תוך חיסכון בעלויות וקיצור זמני הבניה. הקונטיינרים עשויים מפלדה ושימוש חוזר מפחית את הפסולת והזיהום הסביבתי, הם יכולים להפוך במהירות למבנה שימושי ואנחנו נהנים מגמישות תכנונים כשניתן להשתמש ביותר מאשר קונטיינר אחד ליצירת המבנה. במטרה לשמוע על הקסם והאפשרויות שעולות כשאנחנו יוצאים מהקופסה נפגשנו עם חברת “שדה מבנים ומכולות” וממנה שמענו על ההזדמנויות שעומדות לפנינו.

יוצאים מהארגז ונכנסים למבנה
נכון להגיד כי הקונטיינרים מזוהים מיד עם עולם השינוע והמסחר אך הם יכולים להציע לנו הרבה יותר מכך. בשנים האחרונות, עם המודעות העולה לאיכות הסביבה ולחיפוש אחר פתרונות חדשניים, ירוקים ומשתלמים, עברו הקונטיינרים מתיחת פנים. היום אפשר לראות יישומים של קונטיינרים בפרויקטים יצירתיים וחדשניים כולל בתים, משרדים, מרחבי מסחר, מעונות מגורים ועוד רבים נוספים.
ברגע שאנחנו מתייחסים לקונטיינר כמבנה מלבני השמיים הם הגבול. בכל העולם מעצבים ואדריכלים כבר יצרו פרויקטים מרגשים וצבעוניים כשהנראות יוצאת דופן. הקונטיינרים הם אומנם מבנים שנראים כארגז אך בכך היתרון שלהם. הם ממש כמו קנבס לבן, מבנה שעם יצירתיות אפשר לעשות איתם כל כך הרבה דברים ולהפוך אותם למבנים שימושיים ומעוצבים.
ישנם יתרונות רבים לשימוש בקונטיינרים כאשר אפשר להפוך אותם לכל דבר כמעט. אנחנו יכולים להשתמש בקונטיינר יחיד ויכולים לחבר מספר קונטיינרים יחדיו כדי ליצור את המרחב הרצוי לנו. כל עוד אנחנו יכולים לבצע את ההובלה למקום ולוודא שהוא יהיה מפולס מבעוד מועד, השמיים הם הגבול. מבחינת אלמנטים עיצוביים וצבעוניות, ניתן לעשות כמעט כל דבר.
עיצוב פרקטי וחכם
מעבר לכך שהקונטיינרים יכולים להפוך למבנים שונים תוך זמן קצר יחסית ובהשקעה נמוכה בהשוואה להקמת מבנים אחרים, הם גם פרקטיים. הקונטיינרים חזקים, עמידים בפני פגעי מזג האוויר והם משמשים כמבנה יביל אותו ניתן להעביר ממקום אחד לאחר בעת הצורך. ניתן להשתמש בהם כמבנה זמני לטווח קצר או להשתמש בהם בטווח הארוך וזאת בהתאם לצורך.
מבחינת העיצוב הפנימי והמערכות אפשר לשלב כל טכנולוגיה כולל תאורה חכמה, מערכות מיזוג אוויר ולהפוך את המבנה לכל מה שנרצה. ניתן לחלק את החלל הנוכחי בהתאם להחלטה, ליצור חדרים, שירותים ולחבר בין מספר קונטיינרים על ידי יצירת מדרגות.
האפשרויות העיצוביות הרבות יכולות להוביל ליצירת בתי מגורים בגדלים שונים (מחדר אחד ועד למבנה דו קומתי), חללי עבודה מחוץ לבית בשטח הפרטי, כיתות בבתי ספר וסטודיו במרחב הפתוח (ובתנאי שישנה גישה לתשתיות הבסיסיות). אפשר להפוך את הקונטיינרים לחלל אירועים כולל בר, אולם אירועים, גלריה ומסעדה וליצור מרחב ״פופ-אפ״ זמני אשר משנה את מקומו אחת לתקופה. כמובן, הם יכולים להיות יעילים גם בתור מחסנים חזקים ועמידים.
תחזוקת קונטיינרים
שאלה שיכולה לעלות ובצדק נוגעת לעבודות התחזוקה של הקונטיינרים. הרי אותם ארגזים כבר לא נמצאים בשימוש המקורי שלהם. הסיבות לכך יכולות להיות מגוונות אך הבסיס שלהם עדיין עמיד מאד ובמגע מתאים הם יוכלו לעבור מתיחת פנים ולהפוך לשימושיים בדיוק על פי הצורך שיוגדר. כמובן, החומרים שישמשו לעיצוב הם חומרים איכותיים ולכן ממש כמו בכל מבנה הם ישמשו אותנו לאורך שנים.
בעבודה נכונה עם הקונטיינר, הנחה על משטח מפולס המתאים לצרכים ובמגע נכון, נוכל ליהנות מהתוצאה לאורך שנים. מבחינת עבודות התחזוקה יתכן שכמו בכל מבנה יהיה צורך לבצע מדי פעם בדיקה שגרתית כשזו תכלול בחינת הגג (עליה למעלה כדי לבדוק שאין פגיעה), בחינה כי אין עיוות ברצפה וכמובן יש לטפל בכל תקלה באופן מידי, ממש כמו בכל מבנה שמשמש אותנו ביום יום.
במידה ומתגלה פגם, כתוצאה ממזג האוויר או בלאי, יש להחליף את החלק הפגום ולבצע תיקון. עם זאת כדאי לדעת כי תכנון נכון, בחירה בקונטיינר אשר מתאים לצורך והובלה מקצועית יחסכו הרבה מעבודות התחזוקה העתידיות ויהפכו את המבנה לשימושי לאורך תקופה ממושכת.