לכולנו יש איזה רהיט ישן מההורים. סט צלחות, הכיסא שסבא היה נוהג לשבת עליו. ארון שעובר מדור לדור. דווקא בעידן שבו אנו רגילים לזרוק את דברים ולקנות חדש, יש כאלו שמבקשים לשמור את החפץ או הרהיט בשביל הזיכרון. אולם חפצים ישנים מתבלים, מתיישנים ולעיתים גם נשברים ואז כאב הלב גדול ממוצר רגיל מפני שאלה דברים נוסטלגיים שערכם לא יסולא מפז.
כשרהיט כזה מתבלה או צלחת נשברת רוב האנשים יפנו לעודד יהודה טלוסטי, שלפני 8 שנים פתח את וינטאצ’ בו הוא משלב את ידענותו וניסיונו בתחום העיצוב, הנגרות והטיפול בריהוט ישן, מתקן אותו והופך אותו לחדש. ידענותו של טלוסטי לא מסתכמת רק בתיקון רהיטים או מטבחים אלא אף עיצוב מחדש של דירות קטנות כגדולות ואנשים מזמינים אותו מכל רחבי הארץ על מנת לייעץ בשאלות עיצוביות כמו התקנת מטבח חדש, פיצול דירה ל-3 דירות להשכרה ועוד.
טלוסטי נמשך לעולם המלאכה מאז שהוא זוכר עצמו, “כבר בשיעורי הנגרות בבית הספר המורים היו מתחננים שאתן להם את הדברים שבניתי” הוא מספר בחיוך. בהמשך הוא סייע רבות לאביו במלאכות שונות וצבר ידע וניסיון רב שנים. עודד גדל בבית שמלא באנשים שפעלו בעבודות ידיים. הוא לא מאמין בהרס קירות. “אני נגד להרוס, בעד לשמר ולחדש. נוציא ממטבח ישן, מטבח משוחזר וחדש לחלוטין למראה. אם הרסת מטבח, תצטרך להחליף את כל הרצפות. אנו ננצל בסיס טוב ונשפץ כדי לחסוך. וינטאצ’ – שימור פנים החלה כתחביב, מתוך אהבה למחזור ושיחזור. בשבילי, העיקר זה לא לקנות חדש, לא להיות מעורב בעקירה של עוד יער. במקום לקנות חדש, נוכל לשפץ ישן. יש רק מעט בעלי מקצוע שיודעים להתייחס ולהשביח את הישן. בשליש ממחירו של מטבח חדש, ניתן ליצור מהישן, מטבח חדש וייחודי. רגע לפני שאתם זורקים ומוותרים על המטבח הישן שלכם, תבינו שללכת אחורה זה נותן ערך, דברים ישנים שווים יותר מחדשים.
טלוסטי מספר שחלק מהכשרתו היה בלימודים בפריז ויש לו סיפור מיוחד: “לפני 35 שנה הייתי אצל חברים והצעתי להרים את המיטה של הבת שלה לטובת עוד חלל בחדר. הם התלהבו, בניתי את זה והמשכתי הלאה. לפני מספר חודשים אותה ילדה שכבר נהפכה לרופאה יצרה איתי קשר והראתה לי שהמיטה עדיין קיימת ומשתמשים בה עד היום”. הוא מספר. ואכן, אנשים שעושים שיפוצים בבית או מתקנים רהיט שעובר מדור לדור נקשרים אליו וכשטלוסטי מסיים השמחה, של שני הצדדים רבה. אחד על סיום הפרוייקט והשני על כך שאותו זיכרון משפחתי קם לתחייה מחדש.
וינטאצ’ באה לעולם אחרי שנים שבהם עבד טלוסטי כיועץ עסקי לחברות ואנשים פרטיים שביקשו לשנות או לעצב את חלל העבודה והמשרדים. שנים שהוא היה רק מייעץ, עובר על השרטוטים – וזהו. תמיד דיגדג לטלוסטי הרצון להרגיש את החומר, לעבוד מקרוב, ליצור. לכן, כשהוא פתח את וינטאצ’ הוא הוצף בפניות של אנשים ושמו עבר מפה לאוזן: “ממש זרקו עלי עבודות. פעם אחת הגעתי לבית ענק שהיה צריך לחלק אותו ל-3 דירות והוצאתי ממנו 100 ארגזים. פעם אחרת עיצבתי דירה שתתאים גם לילדה שתבוא לגור בו ושגם תתאים להשכרה בהמשך הדרך”, הוא מספר. “השקתי את חברת “וינטאצ’ מתוך מחשבה ליצור בבית של הלקוח, מגע מנצח. לקנות חדש זה לא אקולוגי, לא חכם ולא חסכוני. אפשר להשתמש במה שקיים, לחתוך, לשייף ולצבוע מחדש. אני יוצר מראה חדש לגמרי ממה שכבר יש וחוסך המון כסף. פיתחתי מומחיות לשימוש בחומרים ישנים ובאמצעותם משמרים, מחדשים או משחזרים והופכים את הבית למקום אחר לגמרי. מתקבלת חוויה משפחתית של חידוש, מחזור, שחזור.
האידיאלוגיה של טלוסטי היא לא להרוס ולשבור מיד. אלא לראות כיצד ניתן להשתמש בחלל ולעצבו מחדש. כך, הוא גילה את האומנות היפנית קינצ’וגי. הקינצ’וגי היא תפיסה יפנית שאומרת שניתן להשתמש בשבר ולהפוך אותו ליפה, כלומר לעצב סביבו. בעוד היפנים התכוונו בעיקר לצלחות שבורות, טלסטוי מתח את ההגדרה גם לעיצוב בבית וכשפונים אליו לגבי סדק או שבר בקיר הוא מעצב סביבו עד שנדמה שלאחר העיצוב – זה אף יפה יותר!
אם יש משהו שטלוסטי גאה לגביו זה ההשפעה שעיצוב מחדש מביא לזוגיות. טלוסטי מספר שיצא לו לפגוש לפחות 2 זוגות שעמדו על סף גירושים ואילו העיצוב החדש של הבית הביא נחת ורוגע ומשם הדרך לשלום בית קצרה.