בחירת מוצרים איכותיים ותחזוקה שוטפת:
“יש הבדל בין מוצרים המורכבים מתחת או מאחורי החיפוי כמו מיכל הדחה סמוי לאסלה או אינטרפוץ (מערכת הפעלה לברזי האמבטיה שתפקידה לווסת את זרימת המים) לבין אביזרי הרחצה עצמם כגון ראש מקלחת, ברז או צינור” אומרת בר רגב ושדי מד”ר קרמיקה, “בעוד ראש מקלחת, צינור וברז אפשר להחליף בקלות ולכן אפשר גם להתפשר בהתאם לתקציב, נזילה או דליפה במוצרים מאחורי החיפוי עלולים לגרום לנזק בקנה מידה גדול שייקח זמן לגלות, לכן אסור להתפשר על האיכות שלהם.”
גם בתחום הכיורים מדגישה בר שחשוב לבחור בכיור באיכות טובה בכדי להימנע משריטות, ספיגה של כתמים ויידרש ניקיון יסודי לאחר שימוש. “מבחינת עמידות לאורך זמן וניקיון קל ויעיל ההמלצה היא על כיורי גרניט. במידה ובחרתם בכיור נירוסטה, חשוב לוודא שמדובר בנירוסטה איכותית ולו שכבה עבה של נירוסטה כזו שגם תמנע את רעש טפטוף המים בכל שימוש.”
כשזה מגיע לניקיון של חדרי הרחצה והמטבח כולנו מבינים את החשיבות אבל אם נפתח את ארון חומרי הניקוי סביר להניח שנמצא בו נוזל הברקה כללי ואקונומיקה. “מעבר לעובדה שחשוב לשמור על ניקיון המטבח וחדר הרחצה מבחינת היגיינה ואסתטיות, תחזוקה שוטפת של אותם חדרים גם מונעת תקלות כגון סתימות, היווצרות של אבנית, כתמים ונזקים עתידיים” מסבירה בר.
לכן את האקונומיקה כדאי לשמור לצורך ניקיון של האסלות וכיורי גרניט בלבד ולהימנע משימוש בה לצורך ניקוי אביזרי הרחצה השונים, רצפת המקלחת או הברזים שכן היא מכילה חומר פעיל שבמשך הזמן יאכל את צבע הברז, ויגרום לחסכי איטום ברצפה. כמו כן מומלץ להימנע משימוש בחומצות וחומרים כימיים פעילים אחרים שהשימוש בהם זהה לשימוש באקונומיקה.
אז במה כן לנקות?
אביזרי רחצה כגון ראש מקלחת, צינורות וברזים יש לנקות בעזרת מים וסבון בלבד ובמידת הצורך בעזרת תערובת של מים עם חומץ או מים עם לימון. את הזכוכית של המקלחון מומלץ לנגב לאחר כל שימוש ובכך למנוע התייבשות של המים והישארות של האבנית על הזכוכיות ולהשאיר אותו נקי ושקוף לאורך זמן. “רוב ארונות האמבטיה היום עשויים מעץ שרגיש למגע ישיר עם מים” אומרת בר “ולכן יש לנקות אותם בעזרת מטלית יבשה בלבד.”
שאלת השאלות – מתי להזמין איש מקצוע?
עם קצת רצון, חומרי עזר וסבלנות יש כמה תיקונים שאפשר לבצע באופן עצמאי גם בחדר הרחצה וגם במטבח. “אנחנו נמצאים בעידן של ‘עשה זאת בעצמך’ והרשת מלאה במוצרים ומדריכים שמאפשרים לנו לעצב ולתקן בעצמינו” אומרת בר “אפשר להסתיר חיפוי שנשבר עם מדבקות של אריחים שמתלבשות על האריח ועמידות למים, לצבוע מחדש ארון במקלחת שהצבע שלו כבר דהה או מתקלף (בצבע עמיד למים), להרכיב ולהחליף בעזרת מקדחה ומברגה פשוטות מתלים למגבות ולנייר הטואלט, לפתוח סתימה פשוטה עם חומר ייעודי, ואפילו להחליף מכנסה לאסלה צינור או ראש מקלחת שמוחלף לרוב על ידי סיבוב פשוט” היא מוסיפה. “אם יש לכם ידיים טובות וניחנתם בחוש טכני והבנה של המערכות השונות תוכלו גם להחליף עצמאית ברז, סיפור, לתקן רובה, למלא סיליקון בחיבור של משטח הכיור לכיר ולהחליף מגבי סיליקון במקלחון”
אז מתי חשוב לקרוא לאיש מקצוע? ישנם, כאמור, לא מעט דברים שאפשר לבצע לבד אבל אם אתם רואים שאחרי פעם או פעמיים אתם לא מצליחים, או שגיליתם שמדובר בעבודה רבה ומסובכת יותר ממה שחשבתם- זה בדיוק הזמן להרים טלפון לאיש מקצוע. “מלבד העובדה שהוא ידע לבצע את העבודה בצורה הטובה ביותר, התיקון או ההחלפה שהוא יבצע יהיו עם אחריות” מסבירה בר.
כאשר מדובר בסתימה שלא השתחררה לאחר שימוש בחומר ייעודי, צורך בהחלפה של אריח שבור ארון מקלחת, כיור או מקלחון- יש לקרוא לאיש מקצוע בהתאם. חסכי איטום ונזילה או דליפה במיכל ההדחה של האסלה, בברז של הכיור או מהאינטרפוץ מחייבים קריאה מיידית לאיש מקצוע שכן ככל שיעבור הזמן הנזק יהיה גדול יותר.