לקיחת הלוואה זה לא דבר פשוט או עניין של מה בכך. כאשר פונים אל מוסדות פיננסיים על מנת לקבל סיוע כספי, חשוב לבחון טוב טוב את כל התנאים. זאת בשל הריביות הצמודות לסכום ההחזר החודשי, משך זמן ההחזרים, עמלות שנגבות על הפעולה, ושאר גורמים שיש להתחשב בהם.
כאשר לווים סכום כסף מהבנק או מחברה פיננסית, לא מדובר במתנה. להפך! מדובר בכסף שיש להחזיר על פי תנאים בהאמה אישית, בעוד שנוסף לסכום שיש להחזיר לבנק: ישנן צמודות ריביות שיכולות לעיתים להעיק ולשבש את אורח החיים. לכן תמיד חשוב לדעת ממי לווים את הכספים, ומהם התנאים הנדרשים מהלווה.
הלוואה כנגד שעבוד נכס – מה זה אומר?
אחת ההלוואות שמסייעות לרבים להגשים רצונות, כמו: שיפוץ דירה, רכישת מכונית, כיסוי מינוס ועוד, היא הלוואה כנגד שעבוד נכס. שיטה זאת מתאימה למי שאינו יכול לספק ערבים שיחתמו על בטחונות עבור הבנק המסחרי, ושאר אנשים שלא יכולים לקבל מימון בקלות. ההלוואה מתאימה גם עבור מי שחשבון הבנק שלו מוגבל, ומי שאינו מצליח לקבל את הסכום הדרוש מהבנק.
מי נותן הלוואה כזאת?
מלבד הבנקים, ניתן לקבל הלוואה כנגד שעבוד נכס (בית, דירה, משרד או קרקע), מחברות פיננסיות אשר פועלות בחוקיות ולגיטימיות, תוך הצמדת ריבית סבירה. נוסף לכך, את סכום הכסף ניתן לקבל כדי לכסות משכנתא, לסגור תיקים בהוצאה לפועל, להסיר עיקולים ועוד. בכך רבים פונים ליועצים פיננסיים של חברות מקצועיות על מנת לבחון את תנאי קבלת הכספים ותנאי ההחזר.
אז מהם התנאים בהם יצטרך לעמוד הלווה?
מי שיבחר באופציה של קבלת מימון באמצעות שעבוד נכסים, יוכל לבחור הלוואה עם ריבית משתנה והחזר של חמש שנים. לעומת זאת, אם ההלוואה תילקח מהבנק: ההחזר החודשי יהיה לרוב החזר מלא, ועל פי לוח שפיצר. במידה והמימון יעשה על ידי גוף חוץ בנקאי, יוכל הלווה להנות מגמישות בהחזרים ובמסלולים. ההחזרים שנפרסים למשך 5 שנים לפחות – מקנים צמצום ההחזר החודשי, ובכך נותנים רווח ומרחב נשימה להתנהלות כלכלית פחות לחוצה.
נוסף לכך, ניתן לבחור מגוון מסלולי החזר חודשי, החל מהחזר מלא על פי לוח סיליקון או לוח שפיצר, עד להחזרים שונים במסלול “בלון” חלקי (מסלול שמאפשר החזר הריבית והקרן ולאחר מכן החזרת סכום הכסף הדרוש). או “בלון מלא” מסלול ללא החזרים חודשיים אך עם קרן צוברת. בכל מקרה, כדי לבצע התאמה נכונה: חשוב לבצע השוואה בין מסלולים ותנאים, וזאת מול בנקים מסחריים וחברות פיננסיות מקצועיות.