בין אם מדובר על שיפוץ כללי בכל הבית ובין אם מדובר על שיפוץ של חדר האמבטיה בלבד, בכל הקשור לבחירת המקלחון, האפשרויות רבות ואתם צריכים לקחת החלטה שתתאים לצורך הפרקטי, לסגנון העיצובי שלכם וכמובן גם למסגרת התקציב. כיצד אם כן, תוכלו לעשות זאת נכון ובאופן מושלם, שייתן מענה מקסימלי? הנה כמה טיפים שיעשו לכם סדר:
תקציב
רגע לפני שיוצאים לדרך, צריך לדעת מהי המסגרת התקציבית שלכם, שכן, בדרך כלל יודעים איפה מתחילה ההוצאה, אך לא תמיד היכן היא נגמרת. לכן, על מנת לחזות ככל הניתן את ההוצאה העתידית, יש לערוך “רשימת קניות” מסודרת, בה יצוין כל פריט אותו יש לרכוש (בנוסף למקלחון עצמו) החל מהריצוף/ חיפוי, גופי תאורה, ארון אמבטיה, כיור, ברזים, אגנית (אם רוצים), מתקני תלייה/ מחמם מגבות, וכדומה.
סיור מקדים ברשת, או בחנויות מתאימות
לעיתים, כאשר מדובר על מקלחונים חדשים, לא תמיד אנו יודעים על מגוון האפשרויות העיצוביות הקיימות בשוק וגם לא ממש יודעים איזה סגנון של מקלחון אנו רוצים. לכן, טוב תעשו באם תצאו לסיורים מקדימים (אפשרי גם באתרי אינטרנט של היצרנים/משווקים) לבחינת האפשרויות / העיצובים, כך תוכלו להתמקד בעיקר ולא תלכו לאיבוד.
לאיזה חדר רחצה רוכשים את המקלחון?
תסכימו איתנו בוודאי כי בין חדר הרחצה של הילדים לבין זה של ההורים ישנם כמה וכמה הבדלים, כאשר הבולט ביניהם הוא התקציב. ברור כי מקלחון של חדר הרחצה של הילדים יהיה סטנדרטי (בגודל ובעיצוב), לעומת כזה שיהיה בחדר הרחצה של ההורים, בו נשקיע יותר באלמנטים העיצוביים וכך גם מן הסתם העלות תהיה גבוהה יותר.
משהחלטתם על הסעיפים הראשונים, עוברים לשטח:
סוג המקלחון
חזיתי/ פינתי/ – FREE STANDING ישנם תנאים בשטח המחייבים אותנו לבחור בסוג מקלחון כזה או אחר, אך לא רק. הבחירה יכולה להיות מטעמי העדפה פונקציונלית, טעם עיצובי ושיקולי תקציב. לכל אחת מבחירות אילו ישנו אופן פתיחת דלתות שונה, פרקטי פחות או יותר, עניין סובייקטיבי לבחירתכם.
דלתות ציר/ הזזה
באם חדר הרחצה שלכם קטן, עדיף לכם יהיה לבחור במקלחון עם דלתות הזזה, כך יהיה יותר מקום בחלל. אך יש למקלחון עם דלתות הזזה חיסרון בולט והוא- אפשרויות הניקיון, שכן, המסילות עליהן מותקנות הזכוכיות צוברות לכלוך וקורוזיה וקשה מאד לנקותן. כמו גם קשה גם לגרוף את המים פנימה למקלחון. לעומתן, דלתות ציר למקלחון פחות יקרות מדלתות הזזה וקל יותר לשלב אותן בעיצובים אינטגרליים בחלל המקלחון.
עובי הזכוכית
עובי של 4-8 מ”מ, הוא הכרחי מבחינה בטיחותית עבור זכוכיות המקלחון שלנו (עמידות בפני התנפצות לאלפי רסיסים קטנים וחדים, העשויים חלילה לגרום נזק גופני קשה לאדם שימעד על מקלחון לא תקני). העובי הממוצע של זכוכיות למקלחון בישראל, עומד כיום על 6 מ”מ של זכוכית מחוסמת ובטיחותית עם סימון תקן בפינת הפלטה (חפשו אותו).
גודל הזכוכית
חשוב לדעת כי למקלחון (וכך גם לזכוכית) ישנן מידות סטנדרטיות, כיום המידות הן 80/80 וגובה הזכוכית הינו לרוב 180-185 ס”מ. באם אנו רוצים מידת גובה שונה מהסטנדרט – עלותו של המקלחון תהיה גבוהה יותר.
ריצוף אנטיסליפ anti-slip)) / אגנית
לשמירה על מראה אחיד ונקי, לרוב נבחר בריצוף נגד החלקה, תואם לריצוף בכל החלל עצמו, אך ישנם אלו שיעדיפו אגנית המאפשרת למים להישאר ולא לזלוג מחוץ למקלחון (מבחר האגניות רחב במיוחד, קחו זאת בחשבון).
פתח ניקוז המקלחון
בהמשך למגמת האפשרויות הבלתי נגמרות, כך גם כאן, בעבר, היה פתח ניקוז אותו כיסה מכסה פלסטיק עגול, לרוב לבן/ שמנת. כיום, מגוון דוגמאות המכסים רבות מאד. כמו כן, ישנה אפשרות לתעלת ניקוז מלבנית שתהיה אינטגרלית עם הריצוף ולא ניתן יהיה להבחין בה כלל. הבדלי העלויות בין שתי הבחירות יכול להיות משמעותי. בדקו אם הדברים עומד בקנה אחד עם מסגרת התקציב שלכם.
ברז/ מוט פינוק/ אינטרפוץ 4-3 דרך
המבחר הוא גדול: תוצרת הארץ, תוצרת חוץ, עיצוב סטנדרטי, או מסויים (כפרי/ תעשייתי/ וינטג’/ צבעוני וכדומה). כאן אין נכון או לא נכון, יש רק את סוגיית מסגרת התקציב שלכם.
אחריות יצרן על מקלחון
כל יצרן ומשווק מקלחונים המכבד את עצמו, מעניק אחריות יצרן על המקלחונים שלו- כמו גם אחריות על ההתקנה. לפני שאת סוגרים עם מי מהחברות, בדקו היטב את נושא האחריות.
מראה כללי בחדר הרחצה
לאחר שהשקעתם רבות בבחירת המקלחון, תנו מבט על כלל חלל הרחצה והשקיעו מחשבה נוספת במראה הכללי הסופי שלו. השלימו את העיצוב עם רכישה של פריטים ואביזרים נוספים, לקבלת חדר רחצה מעוצב והרמוני כמו שתמיד חלמתם עליו.
תתחדשו ?