ככלל, ניתן לומר, כי בשנים האחרונות, נכסים להשקעה (בין אם בניית נכס לצורך כך ובין אם קניית נכס נדל”ן קיים) הפכו לאחת מהדרכים הנפוצות ביותר בכדי להבטיח הכנסה קבועה ושוטפת לאדם או למשפחה. אמנם, בעבר, היציאה לגמלאות, לעיתים קרובות, הייתה אותו “יום גשום” שאליו כיוונו הבונים (או הקונים) נכס להשקעה שנים רבות לפני התרחשותו הממשית, אולם כיום, אנשים לא מעטים גילו את יכולתם של הנכסים הללו לספק הכנסה מתמשכת (באמצעות השכרת הנכס) או רווח חד-פעמי מהיר (באמצעות מכירתו) גם בשלבים מוקדמים יותר של חיי האדם. כך שהבעלות על נכסים המיועדים להשקעה הפכה לאפיק הכנסה בטוח בהרבה יותר מהסחר באג”ח, במניות או השקעה באפיקי השקעות אחרים.
מה חשוב לדעת בנוגע לבעלות על נכס המיועד להשקעה?
יחס עלות – תועלת (הרלוונטי לכל תחום בחיינו) מקבל משנה תוקף כאשר המדובר בנכס המיועד להשקעה. בעוד שבבניית בית או בשיפוץ דירה שבה אתם-עצמכם מתכוונים לגור תוכלו לקחת את כל הזמן שבעולם או להשקיע סכומי כסף גדולים כדי לבנות את בית חלומותיכם, אל נכס המיועד להשקעה יש צורך להתייחס בצורה קונקרטית – מתוך המטרה להפיק את מירב הרווח במינימום השקעה של משאבים (זמן, כסף, בירוקרטיה וכאבי ראש).
נחדד – אין הדבר אומר כי תוכלו לעגל פינות, להשתמש בחומרי גלם גרועים או בבעלי מקצוע שהם מיומנים פחות, או לזלזל בשאיפה להשיג תוצאה סבירה ומעלה, אבל זה בהחלט אומר כי לא כל ידית של מגירת מטבח תצריך מכם בחירה מדוקדקת והכרה של כל סוגי החומרים הקיימים כיום בשוק.
תוך התבוננות על העניין מאספקט זה, לעיתים קרובות, נראה כי רכישת נכס קיים (ושיפוץ שלו, על פי הצורך) עשויה לספק יחס עלות – תועלת מתאים יותר. זאת, במקרים בהם בניית הנכס נעשית בשיטת הבניה המסורתית, יסוד אחר יסוד, עמוד אחר עמוד, לבנה אחר לבנה. לשיטת הבניה המסורתית ישנם חסרונות נוספים (כדוגמת עיכובים בלתי צפויים בשל מחסור בפועלים), כך, שבהחלט, בכל הנוגע לשיטות הבניה המסורתיות, בניית נכס להשקעה עשויה להיראות כמשתלמת הרבה פחות מרכישת נכס קיים.
בניית נכס להשקעה
בניית נכס להשקעה בשיטות החדישות, מאידך, היא סיפור שונה לגמרי. טכנולוגיות הבניה העדכניות הקיימות כיום (בניה ירוקה, למשל) מאפשרות לכם לחזות במוצר המוגמר – הבית המושלם העומד על תילו, תוך פרק זמן שהוא קצר בצורה משמעותית מפרק הזמן שנדרש לכך בשיטת הבניה המסורתית. תוך חצי שנה עד שמונה חודשים מרגע תחילת פרויקט כזה, הבית יכול להיות בנוי ומוכן לשימוש בו. תלוי, כמובן, בסוג הבניה ובחברת הבניה שבה תבחרו ללוות אתכם בפרויקט חשוב זה.
אמנם, בניית נכס להשקעה (לפחות כיום) עדיין נחשבת כשכיחה פחות מרכישת נכס קיים, אולם, ככל הנראה, הדבר עומד להשתנות, בזכות שיטות הבניה החדשות שנכנסו לתמונה בשנים האחרונות. לפרטים נוספים כנסו ל-www.mivne.com הזה וגלו את ההבדל.