יאיר בושרי בעליה של קבוצת בי גלובל (B-GLOBAL) מסביר כי השקעה בנדל”ן לצד נופי הים התיכון שטופי השמש היא חלום עבור רבים, בייחוד של ישראלים שיכולים לרכוש דירה מול הים בשליש מחיר מישראל. כאשר בוחנים הזדמנויות נדל”ן, שתי מדינות שלעיתים קרובות מופיעות כהשקעות הנדל”ן הפופולאריות בקרב משקיעים ויזמים ישראלים הן קפריסין ויוון. שניהם מציעים יתרונות מובהקים, אך ההחלטה על המתאים ביותר תלויה בהעדפותיך האישיות, ביעדי ההשקעה וסובלנותך לסיכון. הנה צלילה עמוקה אל נופי הנדל”ן של שני היעדים המרתקים הללו:
השקעה בקפריסין היא האידיאלית ביותר? יאיר בושרי (ביגלובל) מסביר!
תושבות ואזרחות: אחד התמריצים החזקים ביותר להשקעה בנדל”ן של קפריסין הוא תוכנית “אזרחות באמצעות השקעה” של המדינה. על ידי השקעה של סכום מסוים (בכפוף לשינויים ולתנאי הממשלה), תושבים שאינם תושבי האיחוד האירופי יכולים לקבל אזרחות, ובכך לקבל את הזכות לחיות, לעבוד וללמוד בכל מדינות האיחוד האירופי.
כלכלה יציבה: למרות מכשולים כלכליים בעבר, קפריסין הוכיחה עמידה. כלכלתה השתפרה בהתמדה במהלך השנים האחרונות, מה שמראה הבטחה למשקיעי נדל”ן פוטנציאליים.
תמריצי מס: קפריסין מציעה תמריצי מס אטרקטיביים למשקיעי נכסים, כגון ללא מס ירושה וארנונה נמוכה. משקיעים יכולים גם ליהנות מהסכמי מס כפל עם מספר מדינות, ובכך למזער את חבות המס הפוטנציאלית.
מוקד תיירות: עם נופיה הציוריים והאתרים ההיסטוריים, קפריסין היא יעד אהוב בקרב תיירים. השקעה בנכסים להשכרה כאן, במיוחד באזורים מועדפים לתיירים כמו פאפוס או לימסול, יכולה להניב תשואה משמעותית.
השקעה ביוון היא טרנד? יאיר בושרי (בי גלובל) עונה!
תוכנית ויזת הזהב: תוכנית “ויזת הזהב” של יוון מאפשרת למשקיעים שאינם מהאיחוד האירופי להשיג תושבות על ידי השקעה של סכום מסוים בנדל”ן. למרות שזה לא מספק אזרחות מיידית כפי שעושה התוכנית הקפריסאית, זה עדיין מסלול בר-קיימא לחיות ביוון ולטייל ללא ויזה בתוך אזור שנגן.
התאוששות בשוק: לאחר תקופה ארוכה של סערה כלכלית, שוק הנדל”ן של יוון החל להראות סימני התאוששות. זה מהווה הזדמנות למשקיעים מנוסים להיכנס לשוק במחירים נמוכים יותר, בציפייה לצמיחה ארוכת טווח.
תיירות והשכרות: יוון, הידועה באיים עוצרי הנשימה, בהיסטוריה העתיקה ובתרבות התוססת שלה, היא אבן שואבת לתיירות עולמית. נכסים באזורים תיירותיים כמו אתונה, סנטוריני או מיקונוס יכולים לשמש כהשכרות נופש משתלמות לטווח קצר.
עלויות כניסה נמוכות יותר: ההשקעה המינימלית הנדרשת עבור תוכנית ויזת הזהב היוונית היא בדרך כלל פחותה מזו הנדרשת עבור תוכנית האזרחות הקפריסאית, מה שהופך אותה לאופציה נגישה יותר עבור משקיעים רבים.
אז, האם כדאי להשקיע בקפריסין או ביוון? יאיר בושרי טוען שזה תלוי.
אם אתה מחפש אזרחות של האיחוד האירופי ויכול לעמוד בדרישות ההשקעה, קפריסין עשויה להיות הבחירה הנכונה. כלכלתה היציבה יחסית ותמריצי המס המפתים מוסיפים לערעור. מצד שני, אם המטרה שלך היא תושבות עם השקעה ראשונית נמוכה יותר, ואתה מוכן להמר על התאוששות הכלכלה היוונית, יוון יכולה לספק את ההזדמנות המושלמת.
לפני קבלת החלטה, בצעו בדיקת נאותות יסודית. חקור את התחומים שבהם אתה מעוניין: למד את שוק הנדל”ן המקומי, הבן את השלכות המס, סקור את הדרישות החוקיות ושקול להעסיק איש מקצוע מקומי בתחום הנדל”ן. ודא שההשקעה תואמת את היעדים הפיננסיים ופרופיל הסיכון שלך.
בין אם תבחרו בנופים השופעים של קפריסין או בקסמה ההיסטורי של יוון, שתי המדינות מציעות הזדמנויות ייחודיות להרחיב את תיק ההשקעות שלכם תוך הנאה מאורח החיים הים תיכוני. כמו בכל השקעה, הבנת המטרות שלך, הכנת שיעורי בית והתייעצות עם מומחים יסללו את הדרך לקבלת החלטה נכונה. השקעה שמחה!