ספות הבד שלנו מתלכלכות די מהר, אם זה בכתמים של אוכל, זיעה, אבק, שתן ועוד…
כדאי מאוד לנסות ולמנוע אותם, אם זה בהימנעות אכילה על הספה, במיוחד ילדים שבד”כ מפילים שאריות של אוכל, או חיות מחמד שמטפסות על הספה ויכולות לעשות צרכים או להשאיר שאריות של פרווה על הספה שיכולה להכתים אותה.
אם בכל זאת הספה התלכלכה ונוצרו כתמים, כדאי לנקות אותם כמה שיותר מהר, בצורה הטובה ביותר ושהתוצאה תהיה נקייה ויפה ושנוכל להינות מהספה שלנו.
והנה כמה טיפים לניקיון היעיל והטוב ביותר:
דבר ראשון שעלינו לעשות הוא לבדוק בהוראות היצרן מאיזה חומרים עשוי הבד, כי כל בד זקוק לניקוי עם חומרים שונים וגם עלינו לדעת באילו כלים ניתן להשתמש לצרכי הניקיון וכמובן באילו חומרים אסור להשתמש על מנת לא להזיק יותר לבד הספה.
יש כמה סוגי בדים, בדי הכותנה והפשתן הם הנפוצים ביותר והם הבדים שנוטים הכי הרבה לספוג כתמים, כי הנוזלים נספגים וחודרים פנימה בקלות, וכך קשה יותר לנקות אותם
בדים סינתטיים המשלבים מיקרופייבר ופוליאסטר הם מסוג הבדים שיותר קל לניקיון, כיוון שהם פחות סופגים נוזלים לתוכם, והכתמים שנוצרים הם יותר שטחיים.
תחזוקה כללית
כדי לשמור על ספת הבד שלנו,יש לשאוב אותה אחת לשבוע, בעזרת מברשת מתאימה לניקוי ספות ולסוג הריפוד ושימוש בחומרי ניקוי המומלצים ע”י היצרן המתאימים לסוג הבד. כשאנו עושים את הניקיון בבית, לא כדאי להרטיב את הספה, אלא להשתמש רק בשואב אבק או מטלית לחה.
אם אנו רוצים לכבס את הריפודים, צריך לעשות זאת רק לאחר שווידאנו כי הריפודים מתאימים לכביסה, ואם כן, לא לעשות את זה לעיתים קרובים, כי הבד עלול להתכווץ ולאבד מצבעו.
ניקוי הכתמים
עדיף לנקות את הכתמים מייד עם היווצרותם, זה הסיכוי הכי טוב שנצליח להורידו במלואו. את הניקוי יש לבצע בעזרת מגבת נייר, או מגבון לח (ללא בישום), או מגבת מבד וזאת לאחר שנספוג את הנוזל ככל שניתן. אסור בשום אופן לשפשף את אזור הכתם , אלא לטפוח בעדינות וברכות. לאחר שעשיתם את הניקיון הראשוני, אפשר להשתמש בחומר הניקוי המתאים לסוג הכתם הנוצר ולסוג בד הריפוד.
חיטוי הספות
ניקיתם את הספות עם מטלית או מגבון, זה לא מספיק החיידקים הרבים עדיין נמצאים בתוך הספות.ריפוד הספות הוא מקום פורה לחיידקים, הרבה אנשים אלרגיים לאבק, סובלים מעיניים אדומות, מתעטשים הרבה, לכן יש להקפיד לחטא את הספה בעזרת חומרים המיועדים לזה וזה כדאי לעשות כל חצי שנה עד שנה.
ייבוש הספות
בסיום הניקיון צריך לייבש את הספה בעזרת מייבש שיער בחום נמוך או עם מאוורר. וחשוב מאוד לא לשפשף חזק כדי לא להזיק לבד.
ריח נעים לספות
כמובן אין להזניח את הריח של הספות, כדי להעניק לספה ריח טוב ורעננות ושיהיה כיף לשבת עליה, אנחנו כמובן צריכים לדאוג לריח נעים. יש חומרים מיוחדים לבדים שמעניקים ריח נהדר וגם שומרים על אורח חיי הבד. אסור להשתמש בבשמים או דאודורנטים למיניהם.
ניקוי הספה במכונת קיטור
אם מדובר בכתמים קשים יותר ועקשנים שחדרו עמוק לתוך סיבי הבד, יש צורך להשתמש במכונת קיטור. מכונת הקיטור מתיזה את חומר הניקוי לעומק של סיבי הספה ושואבת את החומר באופן מיידי כך שלא נשארים סימנים או כתמים על הספה. ניקיון בקיטור מאוד מומלץ וישנם סוגי בד שכדי לנקות אותם צריך להשתמש אך ורק בשיטה זו, של הקיטור, כי כל שיטה אחרת יכולה לגרום נזק בלתי הפיך לבד הספה.
שימוש במכונת קיטור יכול להתבצע אך ורק ע”י חברה מקצועית ודורש מיומנות רבה. כך שאם נוצרו לכם כתמים עקשניים ואתם לא מצליחים להורידם לבד, כדאי לכם להזמין חברה שתעשה לכם את הניקיון..
ניקוי עם חומץ לבן
טיפ נוסף ויעיל מאוד הוא ניקיון של בד הספה עם חומץ לבן. מערבבים חצי כוס חומץ לבן עם כוס מים פושרים, בעזרת מטלית לחה, מניחים על איזור הכתם וסופגים אותו כלפי מרכז הכתם. החומץ הלבן יעיל מאוד בניקוי והסרה של כתמים מחומרים שהם בסיסיים, כמו כתמי זיעה וכתמים שנוצרים ממאכלים וממשקאות והוא לא פוגע בבדי הריפוד. חומץ לבן בניגוד לחומץ רגיל,הוא בעל ריח פחות דומיננטי ולכן הוא עדיף יותר לניקוי.
ניקוי עם סודה לשתיה
יש אפשרות ניקיון של ספות הבד גם עם סודה לשתיה.
שלב ראשון מכינים את התמיסה:
לוקחים שתי כפות סודה לשתיה עם כוס מים רגילים, אם רוצים לשדרג ולהוסיף ריח טוב, אפשר להוסיף כפית של אבקת כביסה.
אם הכתם טרי, מפזרים את התמיסה על הכתם מבלי לערבב אותה, אבל אם הכתם כבר נמצא הרבה זמן והתייבש כבר, מומלץ לערבב את התמיסה.
מפזרים את התמיסה על הכתמים וממתינים בין שעה לשעתיים, לאחר מכן צריך לשאוב את האבקה שנשארה. אתם תוכלו לראות מייד את התוצאה, הסודה לשתיה סופחת את הכתמים שנמצאים על גבי הספה ומעניקה לו מראה חדש ונקי.
בשונה משיטות ניקוי אחרות, עם סודה לשתיה אין צורך לשפשף או לקרצץ את הריפוד.
מה לא לעשות כשמנקים את הספה!
לא להשתמש בחומרי ניקוי ספה שאינם מותאמים לספת הבד שלכם.
בשום אופן לא להשתמש בחומרים שטרם ניסיתם אותם על הבד שלכם, יש אפשרות לנסות במקום נסתר, כך שאם יקרה משהו לבד, לא יראו את זה. כך תוכלו לבדוק אם אתם יכולים להשתמש בחומר הנ”ל או לא.
לא להכניס ריפודים למכונת כביסה לפני שוודאתם שאכן הם מתאימים לכביסה, ואם אכן הם מתאימים, לבדוק לאיזה סוג כביסה הם מתאימים. הבדים עלולים להתכווץ ולשנות את צבעם, ולכן יש לבדוק טוב טוב לפני הכנסתם למכונה.
אין להתשמש בחומרים המכילים כלור או מי חמצן, אלו חומרים אגרסיביים מידי לריפודי בד.
לסיכום
אם אתם רוצים לשמר את ספות הבד שלכם, שישמרו על אורח חייהם, שלא יהיו עליהם כתמים וריחות לא נעימים קודם כל את צריכים להקפיד ולחנך את בעלי החיים שלכם, לא לטפס על ספות, יש אפשרות להניח משהו על הספה, כדי שהם לא יוכלו לטפס עליה.
דבר נוסף הוא להקפיד שהילדים שלכם לא יאכלו על הספה, כדי למנוע נפילת פירורים על בד הספה והיווצרות כתמים עליהם.
אחת לשבוע דאגו לשאוב טוב את הספה כולל הכריות והריפודים מתחת לכריות.
אם נוצר כתם, עדיף שתנקו אותו מייד ולא תחכו שהוא ייספג בתוך הבד.
תשתמשו רק בחומרים המיועדים לספת הבד שלכם.
ואם יש כתמים עקשניים שאתם לא יכולים להוריד לבד, כמובן הזמינו חברת ניקיון המתמחה בניקיון ספות בד, שתשתמש בחומרים חזקים יותר, כמו בעזרת קיטור ותעניק לספה שלכם מראה חדיש, נקי וללא כתמים – חברת מאסטר קלין שירותי ניקוי ספות יעשו עבורכם את העבודה המלוכלכת.