ניצחון ליזם ארז מוסאצ’ו ולאיש העסקים אריאל רוטר: נדחתה תביעת מיליונים נגדו מצד מי שטען שמוסאצ’ו היה שותפו ברכישת מבנה “בזק” בראשון לציון. בית המשפט המחוזי מרכז-לוד (כב’ השופט אורן שוורץ) דחה היום תביעה על סך 6.5 מיליון ש”ח שהגישה חברת ע.ד.מ מתחם רוטשילד בע”מ שבבעלות משה עזיזי נגד היזם ארז מוסאצ’ו ותאגיד שבשליטתו ובשליטת איש העסקים אריאל רוטר, וכן נגד חברת הדואר.
על פי הנטען בתביעה, בשנת 2012 ביקשה בזק למכור את זכויותיה במבנה בן שלוש קומות ברחוב רוטשילד 57 בראשון לציון, שהזכויות בו נחלקו בינה לבין הדואר. בסופו של יום נכרת הסכם למכירת הנכס לתובעת, שביקשה להסתייע בשותף כדי להשלים את העסקה. לשם כך נוהל משא ומתן בין התובעת לבין מר מוסאצ’ו. לגרסת התובעת, נוצרה בינה לבין מר מוסאצ’ו שותפות באשר לרכישת הזכויות בנכס. ואולם, על פי הנטען, לאחר שסוכם כי מר מוסאצ’ו יעביר לבזק חלק מן התשלום עבור העסקה, מר מוסאצ’ו נהג בחוסר תום לב והפר את התחייבותו, ובכך גרם להפרת ההסכם בין התובעת לבין בזק. לאחר מכן נרכש הנכס על ידי חברת רוטשילד שבבעלות מר מוסאצ’ו ומר רוטר.
מנגד טענו מר מוסאצ’ו ומר רוטר, באמצעות באי כוחם, עורכי הדין בעז בן צור וכרמל בן צור, כי ארז מוסאצ’ו החליט שלא להתקשר בעסקה עם התובעת לאחר שהתחוור לו כי מדובר בעסקה שיש בה חשש להערמה על שלטונות המס ולאחר שהתובעת הפרה את ההסכם שחתמה עם בזק. נטען כי הקשר בין הצדדים הסתיים מבלי שנחתם ביניהם כל הסכם, וכי הנכס נרכש רק לאחר שבזק הודיעה לתובעת על ביטול ההסכם עמה ופרסמה שוב את הנכס למכירה.
בפסק דין ארוך ומנומק דחה היום בית המשפט המחוזי את התביעה במלואה. נקבע כי “מר מוסאצ’ו ומר רוטר, באמצעות תאגידים שבשליטתם, רכשו את זכויותיה של בזק לאחר שהתובעת הפרה את הסכם המכר, לאחר שנשלחה לה על ידי בזק הודעת ביטול ולאחר שהנכס פורסם למכירה בציבור”. עוד צוין כי “המערכת העובדתית בענייננו מלמדת על זכויות במקרקעין שנרכשו על ידי חברת רוטשילד מכוח הסכם מכר שנכרת כדין”, וכי בין מר מוסאצ’ו לבין חברת הדואר נוהל “משא ומתן בדרך לגיטימית וכשרה”.
בית המשפט הוסיף כי “בין התובעת לבין הנתבעים או מי מהם לא נכרת חוזה. אף רכישת הנכס על ידי חברת רוטשילד אינה תולדה של הפרת חובת תום הלב על ידי מר מוסאצ’ו. אכן, התובעת כשלה בביצוע עסקת רכישת הנכס מבזק. אולם, היא אינה יכולה לתלות את הסיבה לכישלונה זה על צווארו של מר מוסאצ’ו, שבחר שלא להתקשר עם התובעת ובשלב מאוחר יותר העדיף לרכוש את הנכס באמצעות שותפות עסקית עם חברת רוטר. כישלונה של התובעת הוא אך פרי של טעויות כלכליות ויומרות עסקיות… דינה של התביעה אפוא, הוא להידחות על כרעיה ועל קרביה”.
התובעת חויבה בשכר טרחה בסך 100,000 ש”ח לטובת מר מוסאצ’ו ומר רוטר ובסך 50,000 ש”ח לטובת חברת הדואר.