אין ספק שחולדה היא טיפוס מיוחד. יש לה טפרים חדים וגמישות מפתיעה, לצד אמביציה ורצון עז להגיע למקורות מזון ולאזורי מסתור שונים. אך האם חולדות מסוגלות לטפס על עצים? מסתבר שהמכרסם החכם והסתגלן הזה יעשה כמעט הכל כדי להשיג את מבוקשו. היתרון הפיזיולוגי מאפשר לחולדות לטפס על עצים, ועבורנו זה לא ממש חדשות טובות.
איזה סוגי חולדות מטפסות על עצים, מה יש להם לחפש שם, ואיך זה משפיע עלינו?
ריכזנו עבורכם את דבר המכרסם במאמר הבא.
איזה מין טיפוס? סוגי החולדות בארץ שמטפסות על עצים
בישראל קיימים שני סוגים של חולדות עם יכולות טיפוס מרשימות, והן פועלות בסביבה משתנית. האחת היא החולדה המצויה, הידועה כמטפסת מוכשרת, ואילו השנייה היא החולדה השחורה, או בשמה השני – חולדת חוף.
לחולדה המצויה יש גוף ארוך ושרירי, המאפשר לה לטפס על עצים ולהגיע עד לצמרת. גם חולדת החוף מסוגלת לטפס, אך היא יותר בעניין של סביבה לחה כמו ביובים, תעלות ניקוז ומעדיפה להישאר עם הרגליים על הקרקע.
אין ספק שהחולדה המצויה מיומנת יותר בטיפוס על עצים, וסביר להניח שאם נתקלתם בחולדה על עץ, זו תהיה החולדה המצויה.
למה חולדות מטפסות על עצים? 5 סיבות טובות
- מקורות מזון – העצים מספקים שלל מקורות מזון עשירים עבור החולדה, החל מפירות מתוקים ומלאים בסוכר, ועד למזון אורגני עשיר בחלבון כמו חרקים קטנים.
- מקום מסתור – מבחינה פסיכולוגית, טיפוס על עץ גבוה מספק לחולדה את התחושה שהיא נמצאת במקום מוגן, וזה בהחלט עוזר כנגד חתול זריז ורעב במיוחד או טורפים אחרים על הקרקע.
- דרכי הגעה – העצים מספקים לחולדה מסלול הליכה ומעבר, והן יכולות לנוע בבטחה כדי להגיע ליעד המבוקש. למשל חולדה שמתכננת לטפס לדירה בקומה גבוהה, תעדיף לטפס על ענפי העצים מאשר לטפס על קירות.
- שמירה על הקן – חלק מהחולדות יעדיפו לבנות את הקן שלהן ולהגן על הגורים במקומות גבוהים ונסתרים כמו עצים, אשר מספקים מקום בטוח גם מפני מזג האוויר וגם מפני הטורפים שנמצאים על הקרקע.
- סקרנות – החולדה היא יצור סקרן שאוהב לחקור את הסביבה. טיפוס על העץ מעניק לה את האפשרות לבחון את המצב מהגובה, כך שהיא תוכל לאתר מקומות חדשים ומרתקים להגיע אליהם.
חתולים בצמרת: איזה סכנות צפויות לחולדה שמטפסת על עצים?
למרות היתרונות הרבים, טיפוס על עצים יכול גם לסכן את החולדה ולפגוע בה בצורה משמעותית. על אף כישורי הטיפוס שעומדים לרשותה, החולדה עלולה להחליק או ליפול מגובה רב במהלך הטיפוס או השהייה על העץ. במקרים של תנאי מזג אוויר קיצוניים כמו סופה וגשמים חזקים, ענפי העץ עלולים להישבר ולהפיל את החולדה אל הקרקע.
מעבר לזה החולדה היא לא הטיפוס היחידי שמעדיף להיות על עצים, והיא תמצא את עצמה בתחרות קשה מול חיות אחרות כמו עופות דורסים, נחשים ארסיים, ואפילו חתולים אמיצים.
מעבר לאיומים הטבעיים שאורבים לחולדה על צמרת העץ, הסכנה הכי גדולה עבורה תהיה לוכד חולדות .
לוכדי חולדות מודעים לעובדה שחולדות מטפסות על עצים, ולכן הם משתמשים בשיטות מתקדמות ובידע רב, ובכך הופכים את העץ המושיע למלכודת עבור החולדה.
חולדות מטפסות על עצים, איך זה משפיע עלינו?
חולדות שמטפסות על עצים מהוות סכנה משמעותית לבני האדם, ומסוגלות לגרום לנזקים לרכוש ולהעביר מחלות וזיהומים.
למעשה, חולדה שמטפסת על עצים יכולה בקלות להגיע לקומות הגבוהות בבניין, להיכנס דרך החלון או מסתור הכביסה, לנשוך ילדים או לפגוע בשאר בני הבית.
מעבר לזה הן גורמות לנזקים בתשתית כמו בחוטי חשמל, צנרת, מזגנים וריהוט. אם אתם מזהים חולדה שמטפסת להנאתה על העץ בקרבתם, אל תהיו שאננים כי זה רק עניין של זמן עד שהיא תגיע אליכם.
הדברת חולדות שמטפסות על עצים: יש פתרון!
חולדות שמטפסות על עצים זו בעיה מוכרת במרחבים עירוניים, ודורשת התערבות מקצועית ומיומנות רבה. הזמנת מדביר מקצועי לביצוע הדברת חולדות מבטיחה סביבה נקייה ובטוחה מהמכרסם המזיק, ומפחיתה בצורה משמעותית את הסיכוי של מפגש מבעית עם חולדה בתוך הבית.
מדביר מוסמך יודע להתחקות אחר מסלולה של החולדה וההתנהלות שלה, ובהתאם לזאת לבחור בשיטת ההדברה היעילה ביותר כנגדה.
כך שאם נתקלתם בחולדה שמטפסת על עץ חשוב לזכור, זה רק עניין של זמן עד שהיא תצליח להגיע גם אליכם, ואם אתם לא רוצים את הטיפוס הזה אצלכם בבית, הזמינו חברת הדברה עוד היום.